Turkiški rageliai „Simits

Daug kartų atostogavau Turkijoje, ir kiekviename viešbutyje pusryčiams patiekiami gardūs, sezamo sėklomis pabarstyti „Simita” bandelės. Viršuje yra traški plutelė, o viduje – švelnūs, kvapnūs trupiniai. Kiekvieną kartą, kai ten būdama bandžiau pagaminti šiuos stebuklingus turkiškus bandeles, galiausiai nusprendžiau jas pagaminti. Yra daugybė šių bandelių receptų ir čia pateikiamas vienas iš jų. Geriausias šių bandelių skonis – karštos, o jei jas pamirkysite meduje ar uogienėje, nėra žodžių.

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti turkiškus bandeles, reikia:

  • Tešlai:
  • sausų mielių – 2 šaukšteliai;
  • miltų – 400 g (+/-);
  • vandens – 125 ml (šilto);
  • aliejaus – 4 šaukštai;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – 0,5 šaukštelio.
  • Skirta „maudyti” bandeles:
  • vandens – 150 ml;
  • medaus – 1 valgomasis šaukštas;
  • pabarstykite sezamo sėklomis.

Maisto gaminimo procesas

  1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje. Palikite nuovirą šiltoje vietoje 10-15 minučių, kol susiformuos pūkuota kepurė.
  2. Tada supilkite troškinį į gilų dubenį, įberkite druskos, 3 šaukštus augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
  3. Baigiant minkyti, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir dar kartą išminkykite. Tešla bus tvirta ir elastinga. Paruoštą tešlą iškočiokite į rutulį ir uždengę rankšluosčiu arba maistine plėvele palikite 1 valandą dubenyje.
  4. Kai tešla pakils, lengvai išminkykite ir padalykite į 4 dalis.
  5. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ritinį (maždaug 50-60 cm ilgio). Tada perlenkite per pusę ir šiek tiek susukite.
  6. Suformuokite apvalią bandelę, gerai užspauskite kraštus. Iš šio kiekio tešlos iškepkite 4 bandeles.
  7. Paruoškite vonelę bandelėms: sumaišykite vandenį su medumi ir gerai išmaišykite. Ant plokščios lėkštės pabarstykite sezamo sėklų.
  8. Į paruoštą tirpalą įmerkite kiekvieną bandelę.
  9. Tada kiekvieną bandelę pabarstykite sezamo sėklomis ir gerai apibarstykite.
  10. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Paruoštus turkiškus bandeles sudėkite ant padėklo ir palikite 30 minučių pakilti karštyje.
  11. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, dėkite bandeles į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol taps auksinės spalvos. Skanius „Simita” turkiškus bandeles patiekite karštas su medumi, uogiene arba sviestu.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą