Turkiška kava

Turkiška kava verdama citrusinių vaisių puode ant karšto smėlio. Ąsotis yra puodo formos: jo platus pagrindas leidžia kavos tirščiams greitai nusėsti, o siauras kaklelis gerai sulaiko kremą ir suteikia aromatingą skonį.

Produktai Turkiška kava

Smulkiai maltos kavos pupelės – 5 šaukšteliai.
Cukrus (nebūtina) – 1/3 šaukštelio.
Šaltas vanduo – 200 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasTurkiška kava
Recepto nuotrauka: turkiška kava – 1 žingsnis.
Norint pasigaminti tinkamą turkišką kavą, reikia kavos pupelių ir mechaninio kavos malūnėlio, kuris padeda tinkamai (smulkiausiai) sumalti kavą.

Recepto nuotrauka: turkiška kava – 2 žingsnis
Kaip pasigaminti turkiškos kavos:

Labai smulkiai sumalkite kavos pupeles kavos malūnėliu.

Recepto nuotrauka: turkiška kava – 3 žingsnis
Įkaitinkite džasuo (arba smilkytuvą) virš karšto smėlio. Tada į puodą įpilkite 5 šaukštelius maltos kavos, šiek tiek cukraus (jei norite) ir šalto vandens. Tada gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: turkiška kava – 4 žingsnis.
Padėkite ąsotį ant karšto smėlio.

Recepto nuotrauka: turkiška kava – 5 žingsnis
Kai tik pradės kilti tirštos putos, išimkite ąsotį iš smėlio.

Recepto nuotrauka: turkiška kava – 6 žingsnis.
Tada vėl padėkite jį ant smėlio. Procesą pakartokite 3-4 kartus (susidarys storesnės putos).

Recepto nuotrauka: turkiška kava – 7 žingsnis.
Paskutinį kartą užvirinkite turkišką kavą ir išimkite iš karšto smėlio. Šaukštu nuimkite kremą ir išpilstykite kavą į puodelius.

Recepto nuotrauka: turkiška kava – 8 žingsnis
Ant viršaus supilkite kremą ir iš karto patiekite turkišką kavą.

Recepto nuotrauka: Turkiška kava – 9 žingsnis
Turkiška kava patiekiama atskirai su stikline šalto vandens.

Recepto nuotrauka: turkiška kava – žingsnis Nr. 10
Mėgaukitės kava!

Parašykite komentarą