Daržovių troškinys su pupelėmis
Šį gana paprastą patiekalą pasirodė labai sunku aprašyti, nes čia pateiktas receptas yra iš serijos „viskas iš akies ir kiek buvo”. Iš tiesų daržovių troškiniui galima imti namuose esančių daržovių, pridėti bet kokių ankštinių daržovių, net, pavyzdžiui, grybų, viską troškinti pomidorų padaže, ir gausite puikų liesą patiekalą.
Atlikdama daugkartinius bandymus išvedžiau mano šeimai optimalų daržovių, padažo ir pupelių rinkinį ir proporcijas, jas aprašiau recepte, tačiau siūlau jums eksperimentuoti, keisti ir bandyti.
Troškiniui galite naudoti virtas konservuotas pupeles – jums užteks vienos skardinės raudonųjų ir baltųjų, arba virti pupeles patys: 300 g virtų pupelių reikia imti 100 g sausų.
Tokį troškinį galima patiekti, pavyzdžiui, su ryžiais, kuskusu ar kitais neutralaus skonio grūdais. Jei nereikia, kad patiekalas išliktų liesas, patiekdami jį galite pabarstyti sūriu.
Kaip gaminti daržovių troškinį su pupelėmis
Ingredientai:
- Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
- Česnakas – 2 vnt.
- Saldžioji geltonoji paprika – 1 vnt.
- Saldžioji raudonoji paprika – 1 vnt.
- Cukinija – 1 vnt. (vidutinio dydžio)
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Pupelės – 300 g (virtos, baltos)
- Pupelės – 300 g (virtos, raudonos)
- Pomidorai savo sultyse – 400 g
- Druska – pagal skonį
- Juodųjų pipirų – pagal skonį
- raudonėlis – 2 šaukšteliai (džiovintas)
- Cukraus – 1 šaukštelis (nebūtina)
Paruošimas:
- Daugiausia laiko užimanti troškinio gaminimo proceso dalis – daržovių pjaustymas. Jei turite virtuvinį kombainą, būtinai juo naudokitės. Taigi, saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais.
- Taip pat kubeliais supjaustome cukiniją (mano atveju gavosi, greičiau, lazdelės, tai irgi tinka).
- Morkas supjaustome ketvirčiais.
- Smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies ir pakepinkite svogūną bei česnaką.
- Tada sudėkite daržoves: paprikas, morkas ir cukinijas.
- Daržoves troškinkite apie penkias minutes, kol jos šiek tiek suminkštės.
- Sudėkite virtas pupeles ir pomidorus savo sultyse (jei turite nesmulkintų pomidorų, prieš tai juos šiek tiek supjaustykite šakute). Išmaišykite, suberkite raudonėlį, prieskonius ir pabandykite, jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau druskos ir pipirų. Sumažinkite ugnį ir troškinį uždenkite dangčiu. Troškinti reikia 35-40 minučių.
- Tada dar kartą paragaujame druskos ir pipirų, taip pat gali prireikti įberti šiek tiek cukraus, kad kompensuotumėte pomidorų rūgštumą. Troškinys paruoštas, gero apetito!