Troškinti jautienos šonkauliai pomidorų padaže


Troškinti jautienos šonkauliai pomidorų padaže

Šis receptas puikiai tiks šaltą žiemos vakarą, kai norisi šilto ir sočio patiekalo. Troškinti jautienos šonkauliai pomidorų padaže yra ne tik skanūs, bet ir aromatingi. 🍲

Ingredientai:

  • 1.5 kg jautienos šonkaulių
  • 2,5 šaukštai aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 3-4 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 2 morkos, supjaustytos griežinėliais
  • 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
  • 400 g konservuotų pomidorų (didelė skardinė) 🍅
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 šaukštas cukraus (pageidaujant)
  • 1 šaukštas džiovintų žolelių (pvz., čiobreliai, raudonėlis)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės papuošimui 🌿

Pasiruošimas:

  1. Šonkaulių paruošimas: Pirmiausia, jautienos šonkaulius nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. 🧂
  2. Kepti šonkaulius: Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės temperatūros. Įdėkite šonkaulius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (apie 10-15 minučių). Tuomet perkelkite juos į lėkštę. 🍖
  3. Daržovės: Toje pačioje keptuvėje, kur kepė šonkauliai, akiname likusį aliejų ir įdėkite svogūnus. Kepkite, kol suminkštės (apie 5 minutes). Įdėkite česnakus ir kepkite dar 1 minutę. 🧄
  4. Pomidorų padažas: Į daržoves įdėkite morkas ir papriką, maišykite kelias minutes. Tada pridėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, cukrų ir džiovintas žoleles. Viską gerai išmaišykite.
  5. Troškinimas: Į padažą grąžinkite šonkaulius, uždenkite ir leiskite troškintis ant mažos ugnies apie 2-3 valandas. Kas 30 minučių patikrinkite, ar reikia įpilti šiek tiek vandens, kad troškinys nebūtų per sausas. 🍽️
  6. Pateikimas: Patiekite šį skanų troškinį su šviežiomis petražolėmis ir, pageidautina, su šviežia duona arba virtomis bulvėmis. Bon appétit! 🍞

Štai ir viskas! Mėgaukitės mėsišku skoniu ir aromatais. 🥰

Parašykite komentarą