Troškinti jautienos šonkauliai pomidorų padaže
Šis receptas puikiai tiks šaltą žiemos vakarą, kai norisi šilto ir sočio patiekalo. Troškinti jautienos šonkauliai pomidorų padaže yra ne tik skanūs, bet ir aromatingi. 🍲
Ingredientai:
- 1.5 kg jautienos šonkaulių
- 2,5 šaukštai aliejaus
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 3-4 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 2 morkos, supjaustytos griežinėliais
- 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
- 400 g konservuotų pomidorų (didelė skardinė) 🍅
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 1 šaukštas cukraus (pageidaujant)
- 1 šaukštas džiovintų žolelių (pvz., čiobreliai, raudonėlis)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės papuošimui 🌿
Pasiruošimas:
- Šonkaulių paruošimas: Pirmiausia, jautienos šonkaulius nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. 🧂
- Kepti šonkaulius: Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės temperatūros. Įdėkite šonkaulius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (apie 10-15 minučių). Tuomet perkelkite juos į lėkštę. 🍖
- Daržovės: Toje pačioje keptuvėje, kur kepė šonkauliai, akiname likusį aliejų ir įdėkite svogūnus. Kepkite, kol suminkštės (apie 5 minutes). Įdėkite česnakus ir kepkite dar 1 minutę. 🧄
- Pomidorų padažas: Į daržoves įdėkite morkas ir papriką, maišykite kelias minutes. Tada pridėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, cukrų ir džiovintas žoleles. Viską gerai išmaišykite.
- Troškinimas: Į padažą grąžinkite šonkaulius, uždenkite ir leiskite troškintis ant mažos ugnies apie 2-3 valandas. Kas 30 minučių patikrinkite, ar reikia įpilti šiek tiek vandens, kad troškinys nebūtų per sausas. 🍽️
- Pateikimas: Patiekite šį skanų troškinį su šviežiomis petražolėmis ir, pageidautina, su šviežia duona arba virtomis bulvėmis. Bon appétit! 🍞
Štai ir viskas! Mėgaukitės mėsišku skoniu ir aromatais. 🥰