Cvetajevo obuolių pyragas


Cvetajevo obuolių pyragas

Cvetajevo obuolių pyragas – tai sodraus skonio, tradicinis rusiškas pyragas, kurio receptas atkeliavo iš noblių šeimos virtuvės. Šis pyragas yra ne tik skanus, bet ir aromatingas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam desertui, tiek šventinėms progoms. 🍏✨

Reikalingi ingredientai:

  • 3-4 dideli saldūs obuoliai (pvz., ‘Auksiniai obuoliai’ arba ‘Granny Smith’) 🍎
  • 1 stiklinė cukraus (apie 200 g) 🍬
  • 1 stiklinė miltų (apie 150 g) 🌾
  • 1/2 stiklinės grietinėlės (apie 120 ml) 🍶
  • 3 dideli kiaušiniai 🥚
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto 🍨
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 🧁
  • 1 žiupsnelis šalto sviesto (apie 50 g) 🧈
  • Žiupsnelis druskos 🧂
  • Miltelių cukraus (pabarstymui) 🍰

Gaminimo procesas:

1. Obuolių paruošimas:
Gerai nuplaukite obuolius, nulupkite juos ir išimkite sėklas. Tada supjaustykite obuolius plonomis riekelėmis. Tokiu būdu jie greičiau iškeps ir bus skanesni. 🍏🔪

2. Orkaitės paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (356°F). Paruoškite 24 cm skersmens tortinę formą, jos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu, kad pyragas lengvai atsiskirtų. 🍽️

3. Tešlos paruošimas:
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Po to, lėtai įmaišykite grietinėlę ir vanilės ekstraktą. 🥄
Palaipsniui įmaišykite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir druska. Viskas turi būti gerai išmaišyta, kol gausite homogenišką masę.

4. Pyrago dėliojimas:
Į paruoštą formą supilkite pusę tešlos, tada tolygiai išdėliokite supjaustytus obuolius. Ant obuolių užpilkite likusią tešlą, kad visiškai uždengtumėte obuolius. 🍏🥧

5. Kepimas:
Kepkite pyragą 45-50 minučių arba kol paviršius taps auksinės spalvos ir įdėtas medinis pagaliukas išlips švarus. Pavyzdžiui, galite patikrinti, ar pyragas iškepęs, kai jis gerai pakils ir bus šiek tiek elastingas prisilietus. 🔥

6. Papuošimas:
Išėmus pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti formoje 10-15 minučių, tada atsargiai perkelkite jį ant grotelių, kad atvėstų visiškai. Pabarstykite miltelių cukrumi ir, jei pageidaujate, papuoškite šviežiais vaisiais ar uogomis. 🍒🍏

Patarnavimas:

Cvetajevo obuolių pyragas gali būti patiekiamas tiek šiltas, tiek šaltas. Jis puikiai dera su ledais ar grietine, todėl galite pasigaminti skanų desertą, kuris sužavės visus. Skintume pasigrožėti jo aromatu ir skoniu! Bon appétit! 🎉🍴

Parašykite komentarą