Traškūs naminiai karšti sparneliai

Traškūs naminiai karšti sparneliai

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
1 ½ kilogramo vištienos sparnelių
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
košerinės druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
¼ puodelio aštraus padažo
kepimui skirtas aliejus, kepimui ore nereikalingas, tik keptuvėje
instrukcijos
Vištienos sparnelius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Jei kepate ore, sparnelius apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Pagal skonį pagardinkite česnakų milteliais, druska ir pipirais.
keptuvė ore
Įkaitinkite oro keptuvę iki 400 °F.
Sparnelius vienu sluoksniu sudėkite į orkaitės krepšį ir kepkite 10 minučių.
Apverskite sparnelius ir kepkite dar 7-10 minučių arba kol taps traškūs.
Apšlakstykite karštu padažu ir iškart patiekite.
keptuvė
Įkaitinkite aliejų iki 375 °F.
Sudėkite sparnelius į keptuvės krepšelį ir atsargiai nuleiskite į aliejų. Kepkite sparnelius 10-12 minučių arba kol jie pasieks 165°F temperatūrą.
Apšlakstykite karštu padažu ir iškart patiekite.
pastabos
Jei kepate gilioje keptuvėje, prieš kepant sparnelius galima lengvai apvolioti miltuose. Dideliems sparneliams gali prireikti kelių papildomų minučių.
Jei norite sparnelius kepti orkaitėje, sumaišykite sparnelius su 1 šaukšteliu miltų ir 1 šaukšteliu kepimo miltelių. Prieš kepant bent 30 minučių palaikykite šaldytuve. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite ant grotelių 425 °F temperatūroje apie 35 minutes (po 20 min. apverskite) arba kol apskrus. Jei reikia, kepkite po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Apšlakstykite padažu ir patiekite.
Maistinė vertė nurodyta ore keptuvėje keptiems sparneliams (nekeptiems aliejuje).

Karštieji sparneliai yra vienas mėgstamiausių mano užkandžių, tik šiek tiek aštresnis nei buivolų sparneliai.

Sparneliai puikūs tuo, kad juos iki traškumo galima iškepti orkaitėje, orkaitėje ar net keptuvėje, tiesiog įpilkite mėgstamo aštraus padažo! Puikiai tinka užkandžiauti ir dalytis (arba visai nesidalyti, pasirinkite patys)!

Krepšelyje esančių traškių karštųjų sparnelių vaizdas iš viršaus

Traškūs karšti sparneliai

Kas nemėgsta traškių sparnelių? Dar geriau, kai jie apliejami gardžiu aštriu padažu!

Galima naudoti šviežius arba šaldytus sparnelius.
Sparnelius galima kepti, skrudinti arba kepti ore, kol taps traškūs.
Šiems aštriems kąsneliams gaminti naudokite mėgstamą aštrų padažą.

Karšti sparneliai ir „Buffalo Wings

Karštieji sparneliai nuo buivolų sparnelių skiriasi padažu (ir kaitrumu!).

Karštieji sparneliai iškepti traškūs ir užpilti aštriu padažu (pavyzdžiui, „Franks Red Hot”, bet, žinoma, yra daugybė kitų variantų, naudokite savo mėgstamą).
Bufalo sparneliai yra traškūs ir užpilami buivolų padažu, kuris dažnai būna aštraus padažo (pirmiau minėto) ir sviesto ar kitų priedų (dažnai aliejaus) derinys.
Kadangi aštrusis padažas neskiestas sviestu ar aliejumi, karštieji sparneliai dažnai būna ryškesni ir aštresni nei buivolų sparneliai!

Sudedamosios dalys

Sparneliai Šiam receptui naudojami švieži padalyti vištienos sparneliai, bet tinka ir šaldyti! Atminkite, kad jei naudojate šaldytus sparnelius, oro keptuvei arba gruzdintuvei reikės skirti daugiau laiko.

Toliau nurodytas gaminimo laikas skirtas padalytiems sparneliams (tai reiškia, kad sparnas perpjaunamas į mažą blauzdelę ir plokščiąją dalį, o galiukas išmetamas).

PADAŽAS Sparnelius gaminu su „Frank’s Red Hot” padažu, nes man patinka jo skonis, o aštrumas yra tinkamas, tačiau tinka bet koks norimas aštrus padažas.

Patarimai dėl traškių sparnelių

Prieš kepdami sparnelius nusausinkite.
Venkite perpildytos oro keptuvės ar keptuvės, kad sparneliai būtų traškūs iš visų pusių.
Jei norite, kepdami sparnelius prieš tai lengvai pabarstykite miltais.

Parašykite komentarą