
Jei namuose turite elektrinę vaflinę, galite lengvai pasigaminti skanių vaflių. Yra tiek daug vaflių receptų. Norėčiau pasidalyti traškių vaflių vaflinėje receptu. Į tešlą įpilu likerio, kad vafliai būtų kvapnūs ir labai traškūs. Įdarą galima naudoti pagal pageidavimą: kremas, kiaušinių baltymų kremas, plakta grietinėlė arba virintas sutirštintas pienas.
Sudedamosios dalys
Kad elektrinėje vaflinėje pagamintume traškius vaflius, reikia:
- 5 kiaušiniai;
- 250 g cukraus;
- 350-400 g miltų;
- 250 g sviesto;
- 100 ml pieno;
- 2 šaukštai likerio;
- aliejumi patepkite vaflinę.
Maisto gaminimo procedūra
- Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, lengvai suplakite plaktuvu.
- Šiek tiek ištirpinkite sviestą. Supilkite sviestą ir pieną į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite vieliniu plakikliu.
- Tada nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti vientisa ir ne per tiršta.
- Baigiant minkyti, supilkite likerį ir dar kartą išmaišykite.
- Gerai įkaitinkite vaflinę. Vaflinės atvartus šepetėliu patepkite augaliniu aliejumi. Į indo vidurį dėkite kelis šaukštus tešlos ir sandariai uždarykite dangtį. Kepkite vaflius, kol taps auksiniai.
- Karštą (!) vaflį peiliu arba šakute ištraukite iš vaflinės ir iš karto susukite. Tokiu pat būdu vaflinėje iškepkite likusius vaflius, kurie bus gardžiai traškūs ir apetitiški.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!