Tortas „Mozart“


Receptas: Tortas „Mozart“ 🎂

Ingredientai:

  • 300 g šokoladinių sausainių
  • 150 g sviesto
  • 200 g šokolado (juodo arba pieninio)
  • 200 g mascarpone sūrio
  • 150 g griuvėsių (pvz., migdolų ar lazdynų riešutų)
  • 100 g cukraus pudros
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 100 ml grietinėlės (35% riebalų)
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos ⚡

Pasiruošimas:

1. Sausainių pagrindo paruošimas

  1. Susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinių. Galite tai padaryti naudojant maisto smulkintuvą arba sudedant sausainius į maišelį ir sumalant juos su kočėlu.
  2. Ištirpinkite sviestą, kol jis taps skystas.
  3. Sumaišykite sausainių trupinius su ištirpintu sviestu, kol jis visiškai apsužtų. Turėtumėte gauti lipnią masę.
  4. Suformuokite sausainių pagrindą ant torto formos dugno, paspausdami jį tvirtai. Paleiskite jį atvėsti šaldytuve mažiausiai 30 minučių.

2. Įdarui paruošti

  1. Ištirpinkite šokoladą karštoje vonioje arba mikrobangų krosnelėje, kad jis būtų skystas ir lygus.
  2. Kitame inde sumaišykite mascarpone sūrį, cukraus pudrą, kakavos miltelius, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite iki tolygaus.
  3. Atsargiai pridėkite ištirpintą šokoladą į mascarpone masę ir švelniai išmaišykite, kol viskas gerai susijungs.
  4. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į šokoladinių sūrių masę.

3. Tortas „Mozart“

  1. Išimkite sausainių pagrindą iš šaldytuvo ir ant viršaus supilkite šokoladinę masę.
  2. Lygiuokite paviršių ir uždenkite tortą plėvele. Įdėkite į šaldytuvą dar 2-3 valandoms, geriausia per naktį, kad sustingtų.

4. Patiekimas ir dekoravimas 🍫

  1. Prieš patiekdami išimkite tortą iš formos. Galite jį papuošti kakava, šokolado drožlėmis arba riešutų griuvėsių.
  2. Supjaustykite tortą porcijomis ir patiekite su puodeliu kavos ar arbatos.

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą