Tortas „Mikado“


Tortas „Mikado“

Ingredientai:

  • 200 g sausainių (pavyzdžiui, „Pillų“) 🍪
  • 100 g sviesto 🧈
  • 500 g varškės 🧀
  • 200 g grietinės 🍶
  • 150 g cukraus 🍬
  • 1 arb. šaukštas vanilinio cukraus 🌼
  • 150 g šokolado (juodo arba pieninio) 🍫
  • 100 g virtų kavos pupelių (arba kavos ekstrakto, jei norite) ☕
  • Žiupsnelis druskos 🧂

Paruošimo etapas:

  1. Sausainių paruošimas: Susmulkinkite sausainius iki smulkinio arba trupinių konsistencijos. Tai galite padaryti su maisto kombainu arba susmulkinti rankomis į maišelį ir iškočioti su kočėlu.
  2. Sviesto lydymas: Ištirpinkite sviestą puode ant nedidelės ugnies. Leiskite šiek tiek atvėsti, kol jis nebus karštas, bet dar skystas.
  3. Dėkite sausainius į sviestą: Sumaišykite smulkintus sausainius su lydytu sviestu, pridėkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Mišinys turėtų būti drėgnas ir lipnus.
  4. Pagrindo formavimas: Paimkite torto formą (23 cm, su atsukamu dugnu) ir tolygiai paskirstykite sausainių mišinį ant dugno. Paspauskite jį, kad gerai suglebtų, ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą. 🥶

Kremo paruošimas:

  1. Varškės ir grietinės mišinio paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite, kol gausite vienodą ir kreminę masę.
  2. Šokolado ištirpimas: Ištirpinkite šokoladą ant garų arba mikrobangų krosnelėje, kol jis taps skystas. Palikite atvėsti šiek tiek, kad nenuskandintumėte varškės masės.
  3. Šokolado įmaišymas: Į varškės ir grietinės mišinio masę pamažu supilkite ištirpintą šokoladą, nuolat maišydami, kad masė būtų homogeniška.
  4. Kavos pridėjimas: Jei naudojate virtas kavos pupeles, susmulkinkite jas ir įmaišykite į kremą. Jei naudojate kavos ekstraktą, pridėkite jo pagal skonį. 🌱

Kremu užpildyti tortą:

  1. Užpildymas: Išimkite torto pagrindą iš šaldytuvo. Supilkite paruoštą kremą ant sausainių pagrindo ir tolygiai išlyginkite paviršių.
  2. Šaldymas: Dėkite tortą į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, geriausia per naktį, kad kremas sustingtų ir sutvirtėtų.

Patiekimas:

Kai tortas „Mikado“ gerai sustingsta, išimkite jį iš formos. Galite papuošti viršų tirpintu šokoladu, šokoladiniais dribsniukais arba šviežiais vaisiais 🍓. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. 🥳

Bon appétit! 🌟

Parašykite komentarą