Tiramisu Receptas


Ingredientai:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1 puodelis stiprios juodos kavos (atvėsintos) ☕
  • 150 g lange gaivos (ladyfingers) 🍪
  • 2-3 šaukštai amaretto arba kito likerio (pagal skonį) 🍸
  • Kakavos milteliai pabarstyti 🌱

Paruošimas:

1. Kava: Pirmiausia, paruoškite puodelį stiprios juodos kavos. Leiskite jai atvėsti. Jei norite, į kavą galite įpilti šiek tiek amaretto likerio, kad suteiktumėte papildomo skonio.

2. Kiaušinių plakinys: Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir plakite, kol masė taps šviesi ir puri (apie 5-7 minutes). 🥄

3. Maskarponės sūris: Į kiaušinių trynių masę atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį, kad gautumėte vientisą masę. Švelniai maišykite, kad nesukeltumėte oro burbuliukų.

4. Baltymų plakimas: Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų. Užtikrinkite, kad dubuo būtų visiškai švarus ir sausas, kad baltymai gerai plaktųsi. 🥄

5. Derinimas: Švelniai įmaišykite plaktus baltymus į maskarponės masę. Dar kartą atsargiai sumaišykite, kol jis taps vientisas. 🥢

6. Biscotti mirkymas: Paimkite kiekvieną ladyfinger ir greitai pamirkykite jį į atvėsusią kavą. Atsargiai, kad nesušlaistytumėte per ilgai, kad nesugertų per daug skysčio.

7. Formavimas: Renkite pirmą sluoksnį: dėkite pamirkytus ladyfingerus į dubenį arba kepimo indą. Ant jų užlašinkite pusę maskarponės mišinio ir švelniai paskirstykite. 🍰

8. Antras sluoksnis: Pakartokite procesą: dar kartą dėkite pamirkytus ladyfingerus, tada likusį maskarponės mišinį. Stenkitės, kad viršus būtų lygus. 🌟

9. Šaldymas: Prieš patiekiant, įdėkite tiramisu į šaldytuvą bent 4-6 valandoms, geriausia per naktį. Šis etapas leidžia skoniams tinkamai susilieti ir sutvirtinti struktūrą. ❄️

10. Patiekimas: Prieš patiekiant pabarstykite viršų kakavos milteliais. Galite taip pat dekoruoti šokoladu ar kava. Labai svarbu, kad tiramisu būtų gerai atvėsę ir sutvirtėję. 🍫

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą