Taivano „Castella“ sausainiai Receptas


Taivano „Castella“ sausainių receptas

Ingredientai:

  • 4 dideli kiaušiniai 🥚
  • 120 g cukraus 🍬
  • 80 g miltų 🌾
  • 40 g sviesto, mėgstamo aromato (pavyzdžiui, vanilės) 🧈
  • 3 šaukštai pieno 🥛
  • Žiupsnelis druskos 🧂

Pasiruošimas:

1. Paruošimas

Pirmiausia, surinkite visus ingredientus ir pasiruoškite kepimo formą. Rekomenduojama naudoti kvadratinę arba stačiakampę formą, kurią išklokite kepimo popieriumi. Tai padės sausainiams lengviau išsiimti po kepimo. 🥘

2. Kiaušinių plakimas

Dideliame dubenyje, suberkite kiaušinius ir cukrų. Naudokite elektrinį plaktuvą arba šluotelę, kad gerai išplaktumėte mišinio masę, kol ji taps putojanti ir padvigubės tūris. Tai gali užtrukti apie 5-7 minutes. 🥄

3. Ingredientų mišėjimas

Visiškai ištirpinkite sviestą kartu su pienu. Šiltas sviesto ir pieno mišinys reikia pridėti prie kiaušinių masės, nuolat maišant. Tai sukurs vienodą tešlą. 🥣

4. Miltų įmaišymas

Per sietelį suberkite miltus į kiaušinių masę ir labai švelniai maišykite, kol miltai visiškai susijungs su kitu mišiniu. Svarbu nelikti gumulėlių, bet ir per daug nemaišyti, kad neprarastumėte oro. 🍞

5. Kepimas

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C (320 °F). Supilkite tešlą į paruoštą formą ir švelniai uždarykite (arba duokite formai keletą smūgių) kad išlaisvintumėte burbuliukus. Kepkite sausainius apie 30-40 minučių arba kol jų paviršius taps auksinės spalvos. Norėdami patikrinti, ar jie iškepę, į vidurį įsmeikite lasdą – ji turėtų išlįsti sausa. 🔍

6. Vėsinimas

Po kepimo, leiskite sausainiams atvėsti formoje apie 10 minučių, tada atsargiai išimkite juos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. 🧊

7. Patiekti

Kai sausainiai visiškai atvėso, galite juos supjaustyti kvadratiniais gabalėliais ir patiekti. Puikiai tinka kavai ar arbatai! Šie sausainiai gali būti laikomi hermetiškai uždarytame inde iki 5 dienų. ☕🍰

Papildomi patarimai:

  • Eksperimentuokite su skirtingais kvapais – pridėkite cinamono, kakavos ar citrinos žievelių, kad suteiktumėte unikalų skonį. 🍋
  • Nepamirškite, kad sausainiai turi būti švelnūs ir purūs, todėl svarbu teisingai plakti kiaušinius ir maišyti miltus. 🎂

Skanaus! 🍴

Parašykite komentarą