Baltarusiška pica Receptas


Baltarusiška pica

Baltarusiška pica – tai ypatingas patiekalas, kuris sujungia tradicinius baltarusiškus ingredientus ir picos formą. Ši pica yra soti, turtinga skonio ir puikiai tinka tiek vakarienei, tiek šventėms. Pasinerkime į jos ruošimą! 🍕

Ingredientai:

  • Picos pagrindui:
    • 300 g miltų
    • 200 ml vandens
    • 1 šaukštelis druskos
    • 1 šaukštelis cukraus
    • 7 g sausų mielių
    • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • Įdarui:
    • 200 g varškės
    • 100 g sūrio (pavyzdžiui, mozzarella)
    • 150 g šoninės arba spekuliuoto mėsos
    • 1 vidutinio dydžio svogūnas
    • 2 pomidorai
    • 200 g grietinės
    • Druska ir pipirai pagal skonį
    • Šviežios petražolės arba krapai (papuošimui)

Gaminimo procesas:

1. Picos pagrindo paruošimas:

  • Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir sausas mieles. Gerai išmaišykite. 🥣
  • Palaipsniui įpilkite šiltą vandenį ir maišykite tešlą. Kai tešla pradeda formuotis, supilkite augalinį aliejų. 👩‍🍳
  • Minkykite tešlą maždaug 5–7 minutes, kol ji taps elastinga ir glotni. 👐
  • Dėkite tešlą į šiltą vietą, uždenkite šluoste ir leiskite pakilti apie 1 valandą.

2. Įdaro paruošimas:

  • Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais ir kepkite keptuvėje, kol taps traški. Tuomet nuimkite nuo ugnies. 🔥
  • Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite tame pačiame aliejuje, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. 🧅
  • Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir pasūdykite pagal skonį.
  • Varškę sumaišykite su grietine, druska ir pipirais. Ši masė bus pagrindinis picos įdaras.

3. Picos surinkimas:

  • Pakilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol išgausite norimą formą ir storį. 🥖
  • Paskirstykite varškės masę ant picos pagrindo. 🧀
  • Ant viršaus uždėkite keptą šoninę, keptus svogūnus ir pomidorus. Jei norite, galite pabarstyti tarkuotu sūriu. 🍅

4. Kepimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. 🍽️
  • Pica kepkite maždaug 15-20 minučių, kol kraštai taps auksiniai ir traškūs. 🔪

5. Patiekimas:

  • Iškepusią picą papuoškite šviežiais petražolėmis ar krapais. 🎉
  • Supjaustykite ir patiekite karštą su mėgstamu gėrimu! 🥤

Skanaus!

Baltarusiška pica yra puikus būdas pasidalinti tradicijomis ir skaniais skoniais su šeima ir draugais. Tikimės, kad patiks! ❤️

Parašykite komentarą