Sviestą išsukite iki purumo, trynius išsukite su cukraus pudra, sumaišykite su sviestu, miltais, soda ir vaniliniu cukrumi, užminkykite tešlą ir palikite kelioms valandoms šaltoje vietoje. Tada iškočiokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus, sudėkite juos ant kepimo skardos su dideliais tarpais (kad kepdami nesuliptų), aptepkite kiaušiniu, apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais ir mėlynėmis ir pašaukite į karštą orkaitę maždaug 15 minučių.
Produktai Taškuoti pyragaičiai
miltų 1,5 puodelio
120 g sviesto
kiaušinio trynys 2 vnt.
cukraus pudros 0,5 puodelio
graikinių riešutų branduoliai 50 g
džiovintos mėlynės 20 g
vanilinio cukraus pagal skonį
sodos pagal skonį
druskos pagal skonį