Tartaletės su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu Receptas


Tartaletės su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

Šios skanios tartaletės su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu yra puikus pasirinkimas siekiant pagyvinti bet kokį vakarienės stalą arba pasitarnauti kaip įkandis šventinėse progose. 🍐🧀

Ingredientai:

  • Tešlai:
    • 200 g miltų
    • 100 g šalto sviesto
    • 50 g cukraus
    • 1 kiaušinis
    • šiek tiek druskos
  • Įdarui:
    • 2-3 brandžios kriaušės
    • 150 g mėlynojo sūrio
    • 100 g grietinėlės sūrio
    • 50 ml grietinėlės
    • Šiek tiek juodųjų pipirų
    • Krapų ar kitų žolelių puošimui (pasirinktinai)

Pagaminimo procesas:

  1. Tešlos paruošimas:

    Pradėkite nuo tešlos ruošimo. Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Gerai išmaišykite. Tada įdėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir su pirštais arba šakute švelniai sumaišykite, kol gausite trupinėlį konsistenciją. 🥄
  2. Kiaušinio pridėjimas:
    Į trupinius įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą, kol ji taps vientisa. Jei tešla per daug lipni, galite pridėti šiek tiek miltų. Vyniokite tešlą į maisto plėvelę ir leiskite jai atvėsti šaldytuve apie 30 minučių.
  3. Formų paruošimas:
    Pasiruoškite tartaletės formas. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją ant miltuoto paviršiaus. Supjaustykite tešlą į apskritimus, kurie yra didesni už formas. Įdėkite tešlą į formas, kruopščiai pritvirtindami ją prie šonų. 🥧
  4. Tešlos kepimas:
    Prieš kepimą pradamotoje tešloje pradurkite šakute keletą skylių, kad ji neišsipūstų. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15 minučių arba kol tešla taps auksinės spalvos. Leiskite atvėsti.
  5. Įdaro paruošimas:
    Tuo tarpu paruoškite įdarą. Kriaušes nuskuskite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kitame dubenyje sumaišykite mėlynąjį sūrį ir grietinėlės sūrį. Palaipsniui įpilkite grietinėlės, kol masė taps vientisa ir kreminė. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
  6. Tartaletės sudėliojimas:
    Atnaujintas tešlos reikalingas formas užpildykite kreminiu įdaru ir viršuje išdėliokite kriaušių griežinėlius. Galite naudoti patikslintą aprangą, kad sukurtumėte gražų dizainą. Jeigu liko mėlynojo sūrio, galite trupinėti jį ant viršaus. 🧀
  7. Papuošimas ir serviravimas:
    Puoškite šviežiomis žolelėmis, tokiais kaip krapai, ir patiekite! Šios tartaletės puikiai tiks tiek šaltos, tiek šiltos.

Bon appétit! 🥂

Parašykite komentarą