Ingredientai:
- 500 g malto mėsos (karvės arba kiaulės)
- 1 didelis svogūnas
- 1 kiaušinis
- 2-3 šaukštai džiūvėsėlių
- 1 česnako skiltelė
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Aliejus kepimui
Padažui:
- 1 stiklinė grietinėlės (arba grietinimo)
- 1 šaukštas miltų
- 1 šaukštas sviesto 🧈
- 1 šaukštas pomidorų pastos 🍅
- Druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį 🌿
Paruošimo būdas:
1. Mėsos paruošimas
Pirmiausia, supjaustykite svogūną smulkiai ir, jeigu norite, galite jį trumpai apkepinti aliejuje, kad būtų saldesnis skonis. Sumaišykite maltą mėsą su svogūnu, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir smulkintu česnaku. Nepamirškite pagardinti druska ir pipirais, kad kotletai būtų skanūs! 🤤
2. Kotletų formavimas
Formuokite nedidelius kotletus (apie 4-5 cm diametro). Jeigu mėgstate didesnius kotletus, galite daryti ir didesnius. Kotletus galite šiek tiek palyginti, kad jie būtų vienodo storio. Patarimas: prieš formuojant kotletus, galite sudrėkinti rankas, kad mėsa nesukibtų. 🙌
3. Kepimas
Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ir kepkite kotletus ant vidutinės ugnies, kol jie gražiai apskrus iš abiejų pusių (apie 5-7 minutes kiekvienai pusei). Po to, kai kotletai jau yra paruošti, juos išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad dabar būtų nusausinti. 🥩
4. Padažo paruošimas
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, tada įberkite miltus ir maišykite, kol jie sušvies. Galite pridėti šiek tiek pomidorų pastos, kad padažas būtų sodresnis. Po to, lėtai supilkite grietinėlę, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Pagardinkite druska, pipirais ir savo mėgstamais prieskoniais. 🍽️
5. Patiekimas
Kai padažas virė, atsargiai į jį suberkite kepamus kotletus ir leiskite jam taliu kartą užvirti, kad jie visiškai įsimaitintų skoniu. Patiekite karštus, su mėgstamais garnyrais, pavyzdžiui, bulvių koše, ryžiais ar daržovėmis! Bon appétit! 🥗✨