Svieziu Kopustu Troskinys Su Mesa

Kopūstų troškinys su mėsa orkaitėje

Nusprendžiau kopūstus su mėsa troškinti orkaitėje ir jie pasirodė labai skanūs ir sultingi. Kopūstai sugeria padažą ir mėsos sultis. Šį paprastą ir skanų patiekalą galima gaminti vakarienei arba šeimos pietums. Mėsai naudojau kiaulienos minkštimą, galite naudoti vištienos arba kalakutienos filė.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti kopūstų troškinį su mėsa orkaitėje, turime:

  • kopūstai – 300 g
  • kiauliena – 300 g
  • pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos ir prieskonių – pagal skonį;
  • lauro lapas – 1 vnt;
  • česnako – 1 skiltelė.

Svieziu Kopustu Troskinys Su Mesa Virimo procedūra

  1. Susmulkinkite kopūstą plonomis juostelėmis ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Mėsą supjaustykite maždaug 2×2 cm dydžio gabalėliais ir sudėkite ant kopūstų.
  2. Sudėkite druską, smulkintą česnaką, prieskonius ir pomidorų pastą į matavimo indą ir įpilkite 500 ml vandens.
  3. Įmaišykite gautą pomidorų padažą. Į indą su mėsa ir kopūstais įdėkite 1-2 lauro lapus.
  4. Į padažą supilkite kopūstus ir mėsą. Dėkite formą į įkaitintą orkaitę ir troškinkite 35-40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  5. Išimkite paruoštą patiekalą iš orkaitės. Gardūs, skanūs troškinti kopūstai su mėsa patiekiami karšti, apibarstyti smulkintais žalumynais.
  6. Gero apetito!

Sultingi mėsos suktinukai: ką dėti į įdarą

Mėsos suktinukai – puikus užkandis bet kokiai šventei. Įdarui galima rinktis bet kokius mėgstamus maisto produktus. Tačiau, kad būtų sultingi ir ryškaus skonio, reikėtų įdėti sviesto ir sūrio.

Sudedamosios dalys:

  • 500 g filė (vištienos arba kiaulienos)
  • druska, pipirai
  • 50 g sviesto + 20 g žolelių
  • 10 g kepimo aliejaus
  • miltai trupiniams
  • 30 g kietojo sūrio

Grietinėlės padažo ingredientai:

  • 300 ml vandens
  • 3 šaukštai grietinės
  • česnako skiltelė
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • druska

Paruošimo būdas:

  1. Šiam receptui galima naudoti bet kokią filė. Vištieną ir kalakutieną kepkite tik 25 minutes, o kiaulieną ar jautieną – 35-40 minučių.
  2. Vištieną perpjaukite į dvi dalis ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite sviestą su žolelėmis ir patepkite vištienos filė. Išdėliojame nedidelį gabalėlį kietojo sūrio ir susukame į tvirtą ritinėlį, kurį apvoliojame miltuose.
  4. kepkite augaliniame aliejuje 2 minutes iš visų pusių.
  5. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus: vandenį, grietinę, miltus, smulkintą česnaką ir druską. Supilkite į keptuvę ir troškinkite ant silpnos ugnies 20-25 minutes, retkarčiais pakreipdami, kad pirštai nepriliptų prie dugno. Pabaigoje pabarstykite žolelėmis ir patiekite.

 

Parašykite komentarą