Švelnus varškės pyragas su persikais 🍑
Ingredientai:
- 300 g varškės
- 200 ml grietinės
- 2 kiaušiniai 🥚
- 150 g cukraus
- 1 paketėlis vanilinio cukraus
- 100 g sviesto (minkšto)
- 200 g miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 2-3 švieži persikai (arba 1 konservuotų persikų skardinė) 🍑
- Šiek tiek druskos
- Pudros cukrus papuošimui (pasirinktinai)
Paruošimo etapas:
1. Paruoškite persikus:
- Jei naudojate šviežius persikus, nuplaukite juos, nuluptite ir supjaustykite kubeliais. Jei konservuotus, nusausinkite ir supjaustykite.
2. Paruoškite varškės masę:
- Į didelį indą dėkite varškę ir sutrinkite ją su šakute arba naudojant elektrinį plaktuvą, kad neliktų didelių gabalėlių.
- Pridėkite minkštą sviestą, grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Sumaišykite sausas sudedamąsias dalis:
- Atseparate inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Po truputį maišykite sausas sudedamąsias dalis į varškės masę, kol viskas tolygiai susijungs.
4. Įpilkite persikus:
- Švelniai įmaišykite į masę paruoštus persikus, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
5. Kepimo indas:
- Paruoškite pyrago formą – ja galite naudoti 22-24 cm skersmens. Padenkite ją kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu.
6. Kepkite pyragą:
- Supilkite paruoštą masę į formą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40-50 minučių, kol pyragas gražiai apskrus ir iškils. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įsmeigdami medinį pagaliuką – jis turėtų būti sausas.
7. Atvėsinkite ir patiekite:
- Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti formoje apie 10-15 minučių, tada perkelkite ant grotelių, kad atvėstų visai.
- Patiekdami, galite pabarstyti pudros cukrumi, kad pyragas atrodytų dar gražiau. 🌟
Skanaus! 🎉