Švelnus varškės pyragas su persikais Receptas


Švelnus varškės pyragas su persikais 🍑

Ingredientai:

  • 300 g varškės
  • 200 ml grietinės
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 150 g cukraus
  • 1 paketėlis vanilinio cukraus
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 200 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2-3 švieži persikai (arba 1 konservuotų persikų skardinė) 🍑
  • Šiek tiek druskos
  • Pudros cukrus papuošimui (pasirinktinai)

Paruošimo etapas:

1. Paruoškite persikus:

  • Jei naudojate šviežius persikus, nuplaukite juos, nuluptite ir supjaustykite kubeliais. Jei konservuotus, nusausinkite ir supjaustykite.

2. Paruoškite varškės masę:

  • Į didelį indą dėkite varškę ir sutrinkite ją su šakute arba naudojant elektrinį plaktuvą, kad neliktų didelių gabalėlių.
  • Pridėkite minkštą sviestą, grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

3. Sumaišykite sausas sudedamąsias dalis:

  • Atseparate inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Po truputį maišykite sausas sudedamąsias dalis į varškės masę, kol viskas tolygiai susijungs.

4. Įpilkite persikus:

  • Švelniai įmaišykite į masę paruoštus persikus, kad jie tolygiai pasiskirstytų.

5. Kepimo indas:

  • Paruoškite pyrago formą – ja galite naudoti 22-24 cm skersmens. Padenkite ją kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu.

6. Kepkite pyragą:

  • Supilkite paruoštą masę į formą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40-50 minučių, kol pyragas gražiai apskrus ir iškils. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įsmeigdami medinį pagaliuką – jis turėtų būti sausas.

7. Atvėsinkite ir patiekite:

  • Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti formoje apie 10-15 minučių, tada perkelkite ant grotelių, kad atvėstų visai.
  • Patiekdami, galite pabarstyti pudros cukrumi, kad pyragas atrodytų dar gražiau. 🌟

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą