Švelnus varškės apkepas su manų kruopomis


Švelnus varškės apkepas su manų kruopomis

Šis receptas puikiai tinka bet kuriai progai – tiek pusryčiams, tiek desertui. Švelnus varškės apkepas su manų kruopomis yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį gali pagaminti kiekvienas, net ir pradedantieji virtuvėje. 🍰

Ingredientai:

  • 500 g liesos varškės 🧀
  • 100 g manų kruopų
  • 4 kiaušiniai 🥚
  • 150 ml pieno 🥛
  • 100 g cukraus (pagal skonį) 🍬
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 šaukštelio druskos 🧂
  • 50 g sviesto (minkšto) + formai sutepti
  • 2 šaukštai miltų (forma)
  • Žiupsnelis cinamono (pagal skonį) 🌿

Paruošimo eiga:

1. Pasiruošimas:

Pirmiausia, pasiruoškite visus ingredientus ir būtinus įrankius. Jums reikės didelės dubenio, šluotelės, kepimo formos, kurią tepsite sviestu, ir orkaitės, kurią reiks įkaitinti iki 180°C. 🔥

2. Varškės ir manų kruopų paruošimas:

Į didelį dubenį suberkite varškę ir ją ištrinkite šluotele iki vientisos masės. Tai darysime, kad apkepas būtų švelnesnis ir nesijaustų varškės gabaliukų. Tada į varškės masę suberkite manų kruopas ir gerai išmaišykite. 👩‍🍳

3. Kiaušinių ir pieno pridedama:

Į dubenį su varške ir manų kruopomis įmuškite keturis kiaušinius, supilkite pieną, cukrų, vanilės ekstraktą ir druską. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. 👩‍🍳

4. Kepimo forma:

Kepimo formą patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite miltais, kad apkepas nepriliptų. Po to paruoštą varškės masę supilkite į formą, tolygiai ją paskirstydami.

5. Kepimas:

Įkaitintas orkaites švelnus varškės apkepas kepamas apie 45-50 minučių arba kol paviršius taps auksinės spalvos ir sukietės. Ištraukę iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti, kad būtų lengviau pjaustyti. 🕒

6. Patiekti:

Patiekite šiltą arba šaltą, pabarstytą cinamonu arba cukrumi pagal skonį. Galite papildomai pasinaudoti šviežiais vaisiais arba uogomis. 🍓🍇

Skanaus! 😊

Parašykite komentarą