Skanūs varškės sūrio pyragaičiai be šaukštelio miltų. Minkštas ir švelnus, su plutele. Tai puikus sūrio pyragų receptas su manų kruopomis, nenaudojant miltų. Sūrio pyragėliai yra purūs, aukšti, puikiai išlaiko formą, nelūžta, neturi miltų skonio, bet yra sodraus varškės skonio. Greiti ir sveiki pusryčiai visai šeimai.
Produktai Švelnūs sūrio pyragaičiai be miltų
5% varškės sūris – 300g
Kiaušinis – 1 gr.
manų kruopos – 5-6 šaukštai.
Vanilinis cukrus – 10 gr (1 paketėlis)
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Druska – 1 žiupsnelis
Sultanės – 50 gr
Vaizdo receptasMinkšti sūrio pyragaičiai be miltų
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasMinkšti sūrio pyragaičiai be miltų
Recepto nuotrauka: Minkšti sūrio pyragaičiai be miltų – 1 žingsnis.
Į varškę suberkite 1 valgomąjį šaukštą manų kruopų ir kiaušinį, gerai išminkykite ir palikite maždaug 10-20 minučių, kad manų kruopos išbrinktų. Tuo tarpu galite nuplauti ir išdžiovinti rūgštynes.
Recepto nuotrauka: Minkšti sūrio pyragaičiai be miltų – 2 žingsnis.
Į varškės masę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, sultenes ir viską gerai išmaišykite. Nepatariu pirmajame etape kartu su kiaušiniu ir manų kruopomis dėti cukraus, nes varškė atiduos per daug drėgmės, o mums reikia tirštos sūrio pyragėlių masės, kad jie neišsiteptų.
Recepto nuotrauka: Minkšti sūrio pyragaičiai be miltų – 3 žingsnis
Formuojame nedidelius varškės rutuliukus, tada iš jų suformuojame 1,5-2 cm aukščio kamuoliukus ir apvoliojame sūrelius manų kruopose.
Gaminimo nuotrauka: minkšti sūrio pyragaičiai be miltų – 4 žingsnis.
Sūrio pyragėlius su manų kruopomis kepkite daržovių ir sviesto mišinyje ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.
Recepto nuotrauka: Minkšti sūrio pyragaičiai be miltų – 5 žingsnis
Varškę patiekite su sultenėmis, uogiene ar vaisiais, grietinėle ar grietine. Tai priklauso nuo jūsų skonio))