Norėčiau pasidalyti gardžiai saldaus, vidutiniškai saldaus pyrago „Švelnus bučinys” receptu. Jis gaminamas iš plonų plutelių, išminkytų grietinėje ir grietinės, kondensuoto pieno bei plaktos grietinėlės kremo. Šviežių (arba šaldytų) uogų uogienei suteikiamas malonus rūgštumas. Tortas yra aukštas (jame yra 8 18 cm skersmens pyragaičiai). Svarbu tortą palikti šaldytuve bent 8 valandas. Patariu visiems pasigaminti šį švelnų pyragą ir mėgautis jo skoniu!
Sudedamosios dalys
Kad pagamintumėte „Tender Kiss Cake”, jums reikės:
- Tešlai:
- miltai – 350 g;
- 20 % riebumo grietinė – 200 gr;
- sviesto – 40 gr;
- cukraus – 100 gr;
- druskos – žiupsnelis;
- sodos – 0,5 šaukštelio.
- Kremui:
- 20 % riebumo grietinė – 200 g;
- plaktos grietinėlės (ne mažiau kaip 33 proc. riebumo) – 250 g;
- saldintas sutirštintas pienas – 100 g.
- Uogų apkepui:
- uogų (turiu juodųjų serbentų) – 150 g;
- cukraus – 50 g
- vandens – 20 ml;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite produktus tešlai maišyti.
- Dideliame dubenyje sumaišykite grietinę, cukrų, sodą ir druską.
- Grietinės masę išmaišykite šaukštu (arba plaktuvu). Supilkite ištirpintą ne karštą sviestą.
- Miltus pilkite dalimis, minkydami pyrago tešlą iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis. Tešlą nebūtina ilgai minkyti, svarbiausia, kad ji susijungtų į gumulą, taptų minkšta ir elastinga.
- Išminkytą tešlą padalykite į 8 lygias dalis, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 1 valandai.
- Kol tešla ilsisi, paruoškite uogų užtepėlę, tam į puodą supilkite uogas (jei uogos šaldytos, jas reikia truputį atitirpinti ir nuleisti vandens perteklių) ir cukrų, pastatykite ant silpnos ugnies, maišydami virkite 2-3 minutes.
- Tuomet pertrinkite uogas per sietelį ir sugrąžinkite trintą uogų mišinį į puodą. Nedideliame dubenėlyje ištirpinkite krakmolą 20 mililitrų šalto vandens. Puodą su trintų uogų mišiniu statykite ant nedidelės ugnies, maišydami užvirinkite, tada plona srovele supilkite krakmolą, nenustodami maišyti. Nuolat maišydami virkite 1 minutę (kol sutirštės), tada nuimkite uogų apkepą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Ant pergamento (arba kepimo kilimėlio) vieną tešlos dalį iškočiokite plonu 18-19 cm skersmens apskritimu. Tešlą subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes.
- Pyragas pakils ir taps auksinis. Išimkite pyragą iš orkaitės. Šiltą pyragą iš karto supjaustykite iki lėkštės skersmens (mano buvo 18 cm). Taip pat iškepkite ir likusias pluteles. Vėliau likučiais apibarstysite paruoštą pyragą.
- Kol gatavi pyragaičiai aušta, galite paruošti kremą. Gerai atvėsusią grietinėlę plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės. Giliame dubenyje sumaišykite plaktą grietinėlę, grietinę ir sutirštintą pieną, atsargiai išmaišykite plaktuvu (arba šaukštu).
- Kiekvieną tortą (išskyrus viršutinį) aptepkite kremu ir ant viršaus užpurkškite uogų konfito taškelius (aš konfitą įdėjau į celofaninį maišelį ir nupjoviau maišelio galą – taip konfitą lengviau užpurkšti).
- Visą „Tender Kiss” tortą sukomplektuokite taip, kad pyragaičiai, aptepti konditeriniu kremu, būtų sudėti vienas ant kito. Kremu aptepkite torto viršų ir šonus.
- Aš tortą papildomai įspaudžiau į metalinę formą, kad jis būtų plokštesnis, tačiau tai nėra privaloma. Padėkite pyragą į šaldytuvą per naktį.
- Kitą dieną išimkite pyragą iš formos. Pyrago likučius susmulkinkite į trupinius.
- Apibarstykite pyragą trupiniais.
- Tortą „Švelnus bučinys” papuošiau plaktos grietinėlės rozetėmis. Pažiūrėkite, koks gražus tortas!
- Ir koks puikus jo kirpimas. Padėkite sau!
- Gero apetito!