Sūrio varškės ir grietinės sausainiai

Norėčiau jums pasiūlyti paprastą labai skanių varškės ir grietinės sausainių receptą. Šių sausainių varškės tešla yra labai gera, greitai ir lengvai pagaminama, be jokių riebalų ar kiaušinių. Sausainiai būna labai skanūs, švelnūs ir purūs – puikus kepinys vakarinei arbatai. Aš suformavau apvalius sausainius, bet galite naudoti bet kokią norimą formą.

Sudedamosios dalys

Varškės ir grietinės sausainiams pagaminti reikės:

  • varškės sūris – 200 gr;
  • 20 % grietinės – 150 gr;
  • druskos – žiupsnelis
  • cukraus – 100 gr;
  • vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio;
  • geriamoji soda – 0,5 šaukštelio;
  • papildomų miltų – 300-400 gr.

Metodas

  1. Į varškę įmaišykite grietinę ir druską.
  2. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų, sodą ir actą.
  3. Gerai išmaišykite ir suberkite persijotus miltus.
  4. Užminkykite standžią, bet minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Dabar iš šios nuostabios varškės tešlos galite pasigaminti sausainių!
  5. Sausainius galima formuoti bet kokios formos. Iš gautos varškės tešlos suformavau nedidelius rutuliukus. Būsimus sausainius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių (kol taps auksinės spalvos). Varškės ir grietinės sausainiai yra švelnūs, purūs ir labai skanūs!
  6. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą