Genialūs ir patogūs pusryčiai – švelnūs varškės sūreliai su obuoliais, morkomis ir džiovintomis mėtomis. Šiuos sūrio pyragėlius pagaminti labai paprasta ir greita, jie būna labai sultingi, malonaus gaivaus mėtų skonio ir aromato.
Ingredientai Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis (3 porcijoms)
Varškės sūris – 250 g
Morkos – 1/2 gabalėlio (50 g)
Obuolys – 1/2 gabalėlio (50 g)
Miltai – 2 valgomieji šaukštai + 5-6 valgomieji šaukštai dribsniams ir dulkėms
Kiaušinis – 1 vnt.
Džiovintos mėtos – 1/2 šaukštelio.
Cukrus – 3 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Augalinis aliejus (kepimui) – 2 šaukštai
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su obuoliais, morkomis ir mėtomis
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 1 žingsnis
Paruoškite visus sūrio pyragėliams su obuoliais ir morkomis gaminti reikalingus ingredientus.
Džiovintas mėtas pakeiskite 1-2 šakelėmis šviežių mėtų.
Jei varškė sausa ir gremėzdiška, galite ją sutrinti šakute.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 2 žingsnis
Varškę sudėkite į dubenį. Nulupkite ir nuplaukite morkas, sutarkuokite jas smulkia tarka ir išspauskite skysčio perteklių. Sutarkuokite morkas į dubenį su varške.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 3 žingsnis
Nulupkite obuolį ir išpjaukite šerdį. Nuluptą obuolį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į dubenį su varške ir morkomis.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 4 žingsnis.
Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Plakite šakute arba šluotele, kol šiek tiek suputos.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 5 žingsnis
Kiaušinių ir cukraus mišinį supilkite į dubenį su varške.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 6 žingsnis
Mėtų lapelius smulkiai supjaustykite peiliu ir taip pat nusiųskite į dubenį. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – žingsnis Nr. 7
Miltus (2 valgomuosius šaukštus) persijokite į dubenį per smulkų sietelį.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 8 žingsnis
Užminkykite vientisą varškės tešlą. Tešla turi būti ne per skysta, bet ir ne per tiršta ar gremėzdiška.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 9 žingsnis
Į plokščiadugnį dubenį įberkite 3-4 valgomuosius šaukštus miltų. Paimkite maždaug 1/7 tešlos, iš visų pusių apvoliokite ją miltuose, iškočiokite į tvirtą rutulį ir šiek tiek suplokite, kad gautųsi sūrio pyragas. Taip pat elkitės ir su likusia tešlos dalimi. Gavau 7 sūrio pyragėlius.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 10 žingsnis
Lengvai miltais pabarstytą stalą pabarstykite miltais ir perkelkite ant jo gabalėlius. Rankomis arba mentele suformuokite apvalią sūrio pyragėlių formą.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – 11 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite sūrio pyragėlius į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Tada uždėkite dangtį, sumažinkite kaitrą iki mažos ir kepkite maždaug po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su obuoliais, morkomis ir mėtomis – žingsnis Nr. 12
Kvapnūs sūrio pyragėliai su morkomis, obuoliais ir mėtomis paruošti.
Gero apetito!