Įprastus tingus koldūnus paįvairinkite į varškės tešlą įmaišydami manų kruopų ir aguonų. Manų kruopos suteikia varškės koldūnams labai įdomią tekstūrą. Dėl aguonų koldūnai tampa patrauklesni ir gardesni.
Ingredientai Tingūs koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis (2 porcijoms)
Tešlai:
9% varškės sūris – 200g
Manų kruopos – 2 šaukštai
Miltai – 2-3 šaukštai.
Trynys – 1 šaukštas.
Cukrus – 2 šaukštai.
Aguonos – 2 šaukšteliai.
Druska – 1 žiupsnelis
*
Virimui:
Druska – pagal skonį
*
Patiekti (neprivaloma):
Sviestas – 20 g
Medus – 2 šaukšteliai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasLieti koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis
Kaip paruošti receptą: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą.
Geriausia sviestą iš šaldytuvo išimti iš anksto.
Jei norite, kad aguonos būtų traškios, galite jas prieš tai pamirkyti verdančiame vandenyje.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 2 žingsnis
Sumaišykite varškę su cukrumi, druska ir manų kruopomis.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 3 žingsnis.
Sutrinkite šakute iki vientisos masės. Varškės masę palikite 5-10 minučių, kad išbrinktų manų kruopos.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 4 žingsnis.
Įberkite aguonų sėklų. Gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 5 žingsnis.
Įdėkite kiaušinio trynį. Dar kartą išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – žingsnis Nr. 6.
Masė turi būti gana tanki ir plastiška.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 7 žingsnis
Ant miltais pabarstytos lentos iš varškės tešlos iškočiokite dešreles.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 8 žingsnis
Dešreles supjaustykite skersai 1-1,5 cm storio griežinėliais.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 9 žingsnis
Tingus varškės koldūnus su aguonomis išvirkite šiek tiek pasūdytame verdančiame vandenyje. Po 30-60 sekundžių, kai koldūnai plūduriuoja, ištraukite juos iš keptuvės dantytu šaukštu.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 10 žingsnis
Karštus aguoninius koldūnus užpilkite ištirpintu sviestu ir medumi. Patiekite kaip pusryčius arba popietinį užkandį.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai su varške, manų kruopomis ir aguonomis – 11 žingsnis
Gero apetito!