
Sūrio pyragas yra puikus desertas namų arbatos vakarėliui arba šventiniam stalui. Yra tiek daug sūrio pyragų receptų. Skanus ir švelnus sūrio pyragas gali būti gaminamas nekepant. Kadangi pačiame sūrio pyrage nenaudojau jokių vaisių, patiekiau jį su aromatingu vyšnių padažu.
Sudedamosios dalys
Sūrio pyragui pagaminti be kepimo reikės:
- 500 g varškės;
- 1 skardinė kondensuoto pieno;
- 10 g tirpiosios želatinos;
- 2/3 puodelio vandens (arba pieno);
- 250 g sausainių;
- 100 g sviesto;
- Patiekite su uogų padažu.
- Atidarykite 21 cm skersmens kepimo formą.
Metodas
- Sausainius sutrinkite į trupinius mikseriu.
- Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su sausainiais ir minkykite, kol taps trupiniai.
- Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sūrio pyrago pagrindą, sausainių trupinius tvirtai prispausdami prie torto formos dugno ir šonų.
- Želatiną atskieskite 2/3 puodelio vandens ir palikite 10 minučių. Tada dubenėlį su želatina įdėkite į karštą vandenį ir nuolat maišydami visiškai ištirpinkite želatiną.
- Sumaišykite varškę su kondensuotu pienu.
- Supilkite želatiną į varškės masę ir gerai išplakite.
- Supilkite varškės masę ant sausainių lakšto ir išlyginkite. Uždenkite sūrio pyrago skardą maistine plėvele ir palikite šaldytuve sustingti 3 valandoms.
- Skanus ir švelnus sūrio pyragas, pagamintas nekepant, yra subtilus ir labai skanus. Uogų padažas puikiai tinka prie šio nuostabaus deserto.
- Gero apetito ir mėgaukitės su artimaisiais!