Iš tešlos, sumaišytos su pienu ir sviestu, be kiaušinių, iškepkite skanių ir švelnių sausainių. Tešla minkoma labai paprastai, naudojant šaukštą. Tešlą galima formuoti šaukštu arba formuoti pyragėlius naudojant pypkės maišelį ir formuoti tešlą šaukštu. Sausainiai būna gardžiai minkšti ir trapūs. Šiuos sausainius galima paruošti namų arbatos vakarėliui. Kai kuriuos sausainius papuošiau marmeladu, kitus – cukraus pudra.
Sudedamosios dalys
Norint pagaminti šiuos sausainius be kiaušinių, reikės:
- sviestas – 125 gr;
- pieno – 60 ml;
- miltai – 120 gr;
- cukraus pudros – 85 gr.
Metodas
- Išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad suminkštėtų kambario temperatūroje. Sumaišykite sviestą ir cukraus pudrą (nerekomenduoju cukraus pudros keisti cukrumi, nes cukraus kristalai yra gana dideli, todėl reikia išgauti švelnią tešlos tekstūrą).
- Šaukštu sutarkuokite sviestą ir cukraus pudrą.
- Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Tada dalimis į mišinį suberkite miltus ir kaskart minkykite, kol tešla taps vientisa.
- Tešla turi būti lengva ir ne per tiršta, šiek tiek panaši į kreminę tešlą.
- Tešlą sudėkite į vamzdelio maišelį su formos antgaliu ir ant tefloniniu kilimėliu (arba kepimo popieriumi) išklotos kepimo skardos išdėliokite sausainius vienas nuo kito. Sausainius galite tiesiog dėti šaukštu. Kepdami sausainiai šiek tiek išsiskleis.
- Kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių (kol lengvai apskrus).
- Tada sausainius atvėsinkite ir patiekite. Pagal šį paprastą receptą pagaminkite šiuos švelnius, trapius sausainius iš pieno ir sviesto, be kiaušinių, ir mėgaukitės puikiu šių sausainių skoniu!
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!