Skanūs kepiniai su varške visada sulaukia sėkmės. Siūlau pasigaminti purų, skanų ir saikingai saldų varškės apkepą. Toks patiekalas puikiai tinka namų arbatos vakarėliui, pusryčiams ar popietiniam užkandžiui.
Sudedamosios dalys
Norint paruošti manniką su varške, reikės:
- 350-370 g varškės;
- 3 kiaušiniai;
- 1 puodelis cukraus;
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių:
- 1 puodelis manų kruopų;
- 150 ml kefyro;
- *200 ml stiklinė
- *20 x 20 cm stiklinė kepimo skardelė
Metodas
- Supilkite manų kruopas ant kefyro, išmaišykite ir palikite 30 minučių, kad pakiltų.
- Sumaišykite varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius.
- Su mikseriu suformuokite vientisą masę, suberkite kepimo miltelius.
- Į varškės masę suberkite manų kruopas.
- Maišykite iki vientisos masės, kad neliktų gumulėlių.
- Ištepkite kepimo indą riebalais ir pabarstykite trupučiu manų kruopų. Tešlą supilkite į formą.
- Kepkite „Mannik” varškę iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Kad iškepęs varškės apkepas nenukristų ir išliktų purus, rekomenduojama jį atvėsinti neišėmus iš orkaitės. Išjunkite kaitinimą ir šiek tiek praverkite orkaitės dureles.
- Varškės kepinys paruoštas.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!