Sūrio pyragaičiai su manų kruopomis

Rekomenduoju manų kruopų sūrelius patiekti su aviečių džemu, grietine, apibarstyta plunksninės tešlos ir sausainių trupiniais.

Produktai Sūrio pyragaičiai su manų kruopomis

Sūris 9% – 180 gr
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Druska – 1 žiupsnelis
Manna – 20 gr (1 valgomasis šaukštas be gabalėlio)
*
Patiekti
Aviečių uogienė
Grietinė
Bičių duona
Sausainių trupiniai

Kaip pasigaminti sūrio pyragą su manų kruopomis:

1. Varškę pertrinkite per smulkų sietelį.

2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus cukrų (nedėkite cukraus, kad neišbėgtų), ir kelioms valandoms nusiųskite į šaldytuvą (manų kruopos išbrinks ir sutankins masę).

3. Atvėsusią varškės tešlą sumaišykite su cukrumi.

4. Suformuokite 50 g rutuliukus, sudėkite juos ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite kepimui.

5. Sūrio pyragėlius su manų kruopomis ruošiu blynų keptuvėje, nes juos lengviau apversti.

6. Dėl to sūrio pyragaičiai turi kreminį, skystą įdarą. Sūrio pyragėlius patiekiame su aviečių džemu, grietine, apibarstyta plunksnų tešla, ir sausainių trupiniais.

Gero apetito!

Parašykite komentarą