Naujas pažįstamo varškės patiekalo variantas – neįprastas sūrio pyragas su abrikosais. Šie mieli sūrio pyragaičiai kepami orkaitėje ir yra nuostabiai minkšti. Spalvingas įdaras iš per pusę perpjautų abrikosų puikiai papildo sūrio pyrago tešlą – tai labai originalūs pusryčiai arba popietinis užkandis!
Ingredientai Sūrio pyragaičiai su abrikosais (3 porcijoms)
3 abrikosai – 3 vnt.
Varškės sūris – 300 gr.
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Kvietiniai miltai – 50 gr
Cukrus – 25 gr
Vanilinas – 1 žiupsnelis
Druska – 1 žiupsnelis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su abrikosais
Kaip paruošti receptą: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą. Iš nurodyto kiekio gavosi 6 gana dideli varškės pyragėliai su įdaru.
Abrikosai tinka ir švieži, ir šaldyti – svarbiausia, kad juos būtų galima padalyti pusiau.
Kepimo procesui reikės pergamentinio popieriaus.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 2 žingsnis
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų ir druską.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 3 žingsnis.
Plakite dideliu greičiu apie 2-3 minutes, kol cukrus ištirps.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – žingsnis Nr. 4.
Sudėkite varškę. Išmaišykite, kad susijungtų.
*
Kadangi turiu stiklinį kepimo indą, orkaitės iš anksto neįkaitinu, kad indas nesudužtų nuo temperatūros kritimo. Tačiau jei turite ne stiklinę ar keraminę, o metalinę ar silikoninę formą, gerai įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 5 žingsnis
Kad tešla taptų vientisesnė, masę suplakame panardinamuoju trintuvu arba tiesiog sutriname šaukšto nugarėle, kruopščiai išskaidydami varškės gabalėlius.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 6 etapas.
Suberkite miltus ir vanilę. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Varškės tešla sūrio pyragėliams bus gana tiršta ir šiek tiek lipni rankoms. Varškė gali būti skirtingo drėgnumo, todėl jei tešla per skysta, įberkite 1-2 valgomuosius šaukštus miltų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tačiau nedėkite per daug miltų, kad tešla neužsikimštų. Be to, sūrio pyragaičiai kepami orkaitėje, todėl jie nesubyra, kaip kepant keptuvėje.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 7 žingsnis
Gautą tešlą perkelkite ant stalo arba lentos, susukite į dešrą ir padalykite į 6 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į rutulį.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 8 žingsnis
Nuplaukite ir nusausinkite abrikosus. Kiekvieną abrikosą perpjaukite į dvi dalis ir pašalinkite kauliukus. Man teko 6 puselės – tiek, kad būtų galima pagaminti 6 sūrio pyragėlius.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 9 žingsnis
Imame vieną tešlos rutuliuką ir pirštais suformuojame mažesnio nei vieno centimetro storio paplotėlį. Į pyrago vidurį įdėkite abrikoso puselę išgaubta puse žemyn.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 10 žingsnis
Pakelkite varškės tešlos kraštus taip, kad abrikosų puselė būtų tešlos viduje, tešlos kraštus laikydami sujungtus virš abrikosų (kaip parodyta paveikslėlyje). Likusias sūrio pyrago bandeles formuokite lygiai taip pat.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 11 žingsnis
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite ruošinius ir pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę maždaug 25 minutėms.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – žingsnis Nr. 12
Tada paruoštus sūrio pyragėlius šiek tiek atvėsinkite formoje.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – žingsnis Nr. 13
Perkelkite sūrio pyragėlius į lėkštę ir patiekite.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su abrikosais – 14 žingsnis
Gero apetito!