Puikūs saldūs pusryčiai – sūrio pyragas arba zefyrais įdaryti varškės blyneliai. Saldus zefyrų įdaras yra beveik skystas ir skaniai išteka, kai blynas sulaužomas. Tikrai verta pabandyti!
Ingredientai Sūrio blyneliai su zefyrų įdaru (5 porcijoms)
Sūris 9% – 350g
Kiaušiniai – 2 vnt.
Manų kruopos – 1 valgomasis šaukštas.
Miltai – 3-4 šaukštai.
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Marshmallow – 1 gabalas (100 g)
Druska – žiupsnelis
Soda – žiupsnelis
Augalinis aliejus (kepimui) – 3 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio blyneliai su zefyrų įdaru
Recepto nuotrauka: Sviesto kremo paplotėliai su zefyrų įdaru – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą.
Geriausia naudoti riebią varškę – naminę arba parduotuvinę, kurios riebumas ne mažesnis kaip 5 %. Naudoju 9 % varškės.
Recepto nuotrauka: Sviestiniai blyneliai su zefyrų įdaru – 2 žingsnis
Varškę geriau pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų gumuliukų ir masė zefyrams būtų vientisesnė.
Recepto nuotrauka: Sviesto kremo paplotėliai su zefyrų įdaru – 3 žingsnis
Varškę ir kiaušinius sumaišykite giliame dubenyje. Sumaišykite iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Marshmallow Fritters – 4 žingsnis.
Įmaišykite manų kruopas, miltus, cukrų, sodą ir druską. Kruopščiai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su zefyrų įdaru – 5 žingsnis
Varškės blynų tešlos konsistencija turi būti pakankamai tiršta, kad nuo mentelių ar šaukštų kristų „gumulas”.
Recepto nuotrauka: Sviesto kremo paplotėliai su zefyrų įdaru – žingsnis Nr. 6.
Paruoškite varškės paplotėlių įdarą.
Perpjaukite zefyrus per pusę, kiekvieną jų supjaustykite maždaug pusės centimetro storio griežinėliais ir supjaustykite pusžiedžiais.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su zefyrų įdaru – 7 žingsnis.
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant silpnos ugnies. Į skardą dėkite maždaug 2 valgomuosius šaukštus varškės tešlos ir švelniai išlyginkite, kad susiformuotų plonos, šiek tiek viena nuo kitos nutolusios bulvytės.
Recepto nuotrauka: Fritters su zefyrų įdaru – 8 žingsnis
Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite po zefyro lapelių paplotėlį ir lengvai „įmerkite” į tešlą.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su zefyrų įdaru – žingsnis Nr. 9
Ant kiekvieno blyno užtepkite dar apie 1-2 valgomuosius šaukštus varškės tešlos ir paslėpkite įdarą. Kepkite kepsnelius ant silpnos ugnies apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs.
Recepto nuotrauka: Varškės apkepai su zefyrų įdaru – žingsnis Nr. 10
Taip iškepkite visus varškės paplotėlius su zefyrų įdaru.
Recepto nuotrauka: Fritters su zefyrų įdaru – 11 žingsnis
Paruoštus kepsnelius išimkite iš keptuvės ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Recepto nuotrauka: Sūrio blyneliai su zefyrų įdaru – žingsnis Nr. 12
Sudėkite marshmallow varškės pyragėlius vieną ant kito, kad ilgiau išliktų šilti, o įdaras būtų tirštas.
Recepto nuotrauka: Fritters su zefyrų įdaru – žingsnis #13
Sūrio blynus galite patiekti su mėgstama uogiene, grietine, medumi ar džemu, tačiau šie blynai labai skanūs ir be padažų!
Recepto nuotrauka: Sūrio blyneliai su zefyrų įdaru – 14 žingsnis
Gero apetito!