Tai įprastas omletas. Tik itališkas omletas vadinamas „frittata”. Tai gerai pažįstamas patiekalas, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji, ir kuris puikiai tinka netikėtiems svečiams, sotiems pusryčiams ar šeimos pietums. Frittata nėra biudžetinė – ją galite pagaminti iš visko, ką turite šaldytuve…
Produktai Frittata su kumpiu, sūriu ir žaliaisiais žirneliais
Ingredientai (4 porcijoms)
Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai.
Raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais – 1 vnt.
Kiaušiniai – 9 kiaušiniai.
Kubeliais supjaustytas kumpis – 200 g.
Šaldyti žirneliai (gali būti neatšildyti) – 1 puodelis (120 g)
Virti makaronai (bet kokios „mažos” formos) – 2 puodeliai
Tarkuotas čederio sūris (arba kitas kietas sūris) – 1 puodelis (120 g)
Padažas (čatnis) – pagal skonį
Įkaitinkite alyvuogių aliejų karščiui atsparioje keptuvėje. Maišydami atsargiai pakepinkite svogūną (tik kol suminkštės). Kiaušinius suplakite su druska ir pipirais. Į keptuvę su svogūnais sudėkite kumpį, žirnelius, makaronus ir tarkuotą sūrį. Supilkite kiaušinius, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 6-8 minutes, maišydami užtikrinkite, kad kiaušiniai tolygiai susigertų.
Padėkite keptuvę po vidutinio karštumo grotelėmis. Kepkite 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos. Šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite su padažu.
Labai geras padažas yra čatnis – aštrus ir saldus indiškas padažas, gaminamas iš įvairių vaisių ir daržovių – rinkitės pagal savo skonį: pomidorai, obuoliai, svogūnai, saldžiosios paprikos, salierai, citrina, sultenės, cukrus, actas, druska, imbieras; arba – slyvos, actas, sultenės, sultenės, saldžiosios paprikos, askaloniniai česnakai, cukrus, imbieras, aštrusis pipiras; arba – obuoliai, raudonieji pipirai, muskato riešutas, gvazdikėliai, ciberžolė, imbieras, cinamonas, cukrus… ir t. t. д.).