SŪDYTA SKUMBRĖ NAMUOSE
Itin greitas ir neįtikėtinai paprastas žuvies sūdymo receptas! Skumbrė paprastai sūdoma dvi dienas. Šiame recepte žuvis supjaustoma gabalėliais, todėl sūdymo laikas gerokai sutrumpėja – ją galima valgyti jau po 8 valandų.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Skumbrė – 2 vnt.
- Vanduo – 500 ml
- Druska – 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- pipirų žirneliai – 10 vnt.
- lauro lapai – 3 vnt.
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Paruoškite maistą. Sūdytai žuviai imu mažiausiai prieskonių – tik pipirus ir lauro lapą, bet galite įdėti ir kalendros, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų. Pirmiausia atšildykite žuvį. Tai taip pat reikia padaryti teisingai. Negalima žuvies nuleisti į šiltą vandenį, kaip daugelis praktikuoja. Ir neatšildykite jos mikrobangų krosnelėje. Švelniausias atitirpinimas yra šaldytuvo skyriuje. Skumbrė atitirps lėtai ir švelniai.
- Išdarinėkite žuvį, tam perpjaukite pilvą nuo galvos iki paskutinio peleko. Atsargiai išimkite vidų. Nupjaukite galvą ir uodegą.
- Supjaustykite žuvį nedideliais gabalėliais – maždaug 2 cm storio. Patariu pjaustyti žuvį, kol ji dar šiek tiek sušalusi – bus lengviau ją supjaustyti. Sudėkite skumbrės gabaliukus į stiklainį arba indą. Atkreipkite dėmesį, kad plastikas sugeria kvapus, tegul tai būna specialus „žuvies” indas.
- Užvirinkite vandenį sūrymui. Įberkite druskos, cukraus, pipirų žirnelių ir lauro lapų. Šaukštu išmaišykite sūrymą. Druska ir cukrus labai greitai ištirps karštame vandenyje. Visiškai atvėsinkite sūrymą.
- Žuvį užpilkite atvėsusiu sūrymu ir uždenkite dangčiu. Padėkite indą į šaldytuvą bent 8 valandoms. Kadangi mano žuvis ne visa nugrimzdo į sūrymą, po 4 valandų apverčiau gabalėlius, kad jie būtų sūdomi tolygiai. Praėjus nustatytam laikui, žuvį galima valgyti. Žuvies likučius laikykite sūryme.