sūdyta skumbrė

SŪDYTA SKUMBRĖ NAMUOSE

Itin greitas ir neįtikėtinai paprastas žuvies sūdymo receptas! Skumbrė paprastai sūdoma dvi dienas. Šiame recepte žuvis supjaustoma gabalėliais, todėl sūdymo laikas gerokai sutrumpėja – ją galima valgyti jau po 8 valandų.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Skumbrė – 2 vnt.
  • Vanduo – 500 ml
  • Druska – 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • pipirų žirneliai – 10 vnt.
  • lauro lapai – 3 vnt.

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite maistą. Sūdytai žuviai imu mažiausiai prieskonių – tik pipirus ir lauro lapą, bet galite įdėti ir kalendros, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų. Pirmiausia atšildykite žuvį. Tai taip pat reikia padaryti teisingai. Negalima žuvies nuleisti į šiltą vandenį, kaip daugelis praktikuoja. Ir neatšildykite jos mikrobangų krosnelėje. Švelniausias atitirpinimas yra šaldytuvo skyriuje. Skumbrė atitirps lėtai ir švelniai.
  2. Išdarinėkite žuvį, tam perpjaukite pilvą nuo galvos iki paskutinio peleko. Atsargiai išimkite vidų. Nupjaukite galvą ir uodegą.
  3. Supjaustykite žuvį nedideliais gabalėliais – maždaug 2 cm storio. Patariu pjaustyti žuvį, kol ji dar šiek tiek sušalusi – bus lengviau ją supjaustyti. Sudėkite skumbrės gabaliukus į stiklainį arba indą. Atkreipkite dėmesį, kad plastikas sugeria kvapus, tegul tai būna specialus „žuvies” indas.
  4. Užvirinkite vandenį sūrymui. Įberkite druskos, cukraus, pipirų žirnelių ir lauro lapų. Šaukštu išmaišykite sūrymą. Druska ir cukrus labai greitai ištirps karštame vandenyje. Visiškai atvėsinkite sūrymą.
  5. Žuvį užpilkite atvėsusiu sūrymu ir uždenkite dangčiu. Padėkite indą į šaldytuvą bent 8 valandoms. Kadangi mano žuvis ne visa nugrimzdo į sūrymą, po 4 valandų apverčiau gabalėlius, kad jie būtų sūdomi tolygiai. Praėjus nustatytam laikui, žuvį galima valgyti. Žuvies likučius laikykite sūryme.

Parašykite komentarą