Apipjaustykite menkę (plekšnę arba karpį), mažas žuvis palikite vientisas, o dideles supjaustykite gabalais. Pagardinkite druska ir pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių. Grikių košę supilkite į riebalais pateptą puodą, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite keptą žuvį ir kepintus svogūnus. Viską užpilkite pomidorų padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite sviesto griežinėlių ir kepkite orkaitėje 30 minučių.
Produktai Su grikių koše kepta menkė
menkės 2 vnt.
miltai 0,5 puodelio
svogūnai 2 vnt.
augalinis aliejus 2 šaukštai
tarkuotas sūris 2 šaukštai
grikiai 1 puodelis
100 g sviesto
pomidorų padažas 1 puodelis
maltų pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį