sriubu receptai paprasti

10 paprastų daržovių sriubų, kurios yra tokios pat geros kaip ir mėsos sriubos

Puikūs daržovių, grūdų ir prieskonių deriniai padaro šias sriubas skanias, aromatingas ir labai sotinančias.

1. Pomidorų sriuba su brokoliais, kopūstais ir šparaginėmis pupelėmis

Ingredientai

  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • ½ nedidelės kopūsto galvos;
  • 2 morkos;
  • 350 g šaldytų arba šviežių brokolių žiedynų;
  • 150 g šaldytų arba šviežių šparaginių pupelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos;
  • 800 g pomidorų pastos;
  • 900 ml vandens;
  • 2 daržovių arba vištienos sultinio kubelių

Gaminimas

Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir ant vidutinės ugnies šiek tiek pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Sudėkite pjaustytus kopūstus, griežinėliais pjaustytas morkas, brokolius, pupeles, prieskonius, pomidorų pastą, vandenį ir sultinio kubelius.

Išmaišykite ir užvirinkite. Tada virkite dar 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

2. Sriuba su cukinijomis, špinatais, pupelėmis ir baltuoju vynu

Ingredientai

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morką;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 200 ml sauso baltojo vyno;
  • 900 ml vandens;
  • 2 daržovių sultinio kubelius;
  • 300 g konservuotų baltųjų pupelių;
  • ½ nedidelės cukinijos;
  • 300 g šaldytų arba šviežių žirnelių;
  • 150 g špinatų;
  • 100 g tarkuoto parmezano.

Gaminimas

Keptuvėje arba puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Ant jo porą minučių pakepinkite susmulkintą česnaką ir svogūną, retkarčiais pamaišydami. Į daržoves sudėkite morkų kubelius, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar 2 min.

Supilkite vyną ir vandenį, sudėkite sultinio kubelius ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 minutes. Nusunkite skystį nuo pupelių. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir perpjaukite pusiau. Sudėkite šiuos ingredientus į sriubą ir virkite apie 5 minutes, kol cukinijos suminkštės. Sudėkite žirnelius, špinatus ir sūrį ir virkite dar 3-5 minutes.

3. Tiršta daržovių sriuba su perlinėmis kruopomis, grybais ir avinžirniais

Ingredientai

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 saliero stiebas;
  • 200 g pievagrybių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 litrai vandens;
  • 4 daržovių sultinio kubelius;
  • 300 g konservuotų avinžirnių;
  • 300 g nuluptų pomidorų, užpiltų savo sultimis;
  • 200 g šaldytų šparaginių pupelių;
  • 100 g šaldytų kukurūzų;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;
  • 1 lauro lapas;
  • 100 g šaldytų žirnelių;
  • ½ ryšulėlio petražolių.

Gaminimas

Prieš gamindami sriubą miežius pamirkykite per naktį.

Puode ar puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kubeliais supjaustytus svogūnus , morkas ir salierus, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Šiek tiek padidinkite ugnį ir prie daržovių sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus grybus. Kepkite, kol jie iš visų pusių paruduos. Sudėkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.

Supilkite vandenį, sultinio kubelius, nusausintus avinžirnius, stambiai supjaustytus pomidorus, šparagines pupeles, miežius, kukurūzus, prieskonius ir lauro lapą. Užvirinkite sriubą, sumažinkite ugnį ir virkite 30-40 minučių, kol miežiai suminkštės.

Išimkite lauro lapą, sudėkite žirnelius ir pusę smulkintų petražolių ir virkite dar 3-5 min. Paruoštą sriubą papuoškite petražolėmis.

4. Sriuba su brokoliais, bulvėmis ir parmezanu

Ingredientai

  • 2 brokolių galvos;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 5-7 bulvės;
  • 1 400 ml vandens;
  • 3 daržovių arba vištienos sultinio kubelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 50 g tarkuoto parmezano.

Gaminimas

Brokolius padalykite į žiedynus. Išvalykite kotelius ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir retkarčiais pamaišydami 5 min. pakepinkite ant vidutinės ugnies.

Sudėkite smulkintą česnaką, brokolių stiebus, bulvių kubelius , vandenį, sultinio kubelius ir prieskonius. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės.

Pusę sriubos sutrinkite trintuvu ir supilkite atgal į puodą. Sudėkite brokolių žiedynus ir virkite dar apie 5 minutes. Į sriubą suberkite parmezaną ir išmaišykite.

5. Tiršta sriuba su paprikomis, pomidorais, avinžirniais ir ryžiais

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 paprikos;
  • ½ arbatinio šaukštelio itališkų žolelių prieskonių;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • ½ arbatinio šaukštelio paprikos;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 2-3 pomidorai;
  • 300 g konservuotų avinžirnių;
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos;
  • 1200 ml vandens;
  • 2 daržovių sultinio kubelių;
  • 100 g ryžių;
  • ¼ ryšulėlio petražolių;
  • šiek tiek tarkuoto parmezano – nebūtina

Maisto gaminimas

Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba puode. Sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes. Sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas ir prieskonius ir kepkite dar 3-4 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos kubeliais. Į daržoves sudėkite pomidorus, avinžirnius, nusunkę skysčio perteklių, pomidorų pastą, vandenį ir sultinio kubelius. Užvirkite ant vidutinės ugnies, sumažinkite ir virkite dar 20 minučių.

Ryžius išvirkite atskirame puode . Nusunkite iš jų vandenį ir sudėkite į sriubą. Išmaišykite ir virkite dar porą minučių. Įdėkite susmulkintų petražolių lapelių. Prieš patiekdami sriubą pabarstykite parmezanu.

6. Pomidorų sriuba su pipirais

Ingredientai

  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 raudonosios aitriosios paprikos;
  • 8 raudonosios paprikos;
  • 8 pomidorai;
  • 1 500 ml vandens;
  • 3 daržovių sultinio kubeliai;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • kelios šakelės petražolių.

Gaminimas

Keptuvėje arba puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnų kubelius ir smulkiai supjaustytą čili. Kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Sudėkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą papriką ir kepkite dar 5 min. Tada sudėkite nuluptus pomidorų kubelius ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol suminkštės.

Supilkite vandenį, sudėkite sultinio kubelį ir prieskonius. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 15 minučių. Prieš patiekdami sriubą papuoškite petražolėmis.

7. Paprasta sriuba su žirneliais ir ryžiais

Ingredientai

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • druskos – pagal skonį;
  • ¼ arbatinio šaukštelio paprikos;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 500 ml vandens;
  • 3 daržovių sultinio kubelių;
  • 100 g rudųjų ryžių;
  • 150 g šaldytų žirnelių.

Gaminimas

Keptuvėje arba puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, įberkite druskos ir paprikos ir kepkite 5 min. retkarčiais pamaišydami. Sudėkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.

Supilkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius ir ryžius ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite dar 35-40 minučių, kol ryžiai suminkštės. Sudėkite žirnelius ir virkite dar kelias minutes. Jei reikia, pagardinkite prieskoniais.

8. Tiršta sriuba su morkomis, kukurūzais, žirneliais ir šparaginėmis pupelėmis

Ingredientai

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 4 morkos;
  • 3 salierų stiebai;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1 200 ml vandens;
  • 2 daržovių arba vištienos sultinio kubeliai;
  • 3 pomidorai;
  • 3-4 bulvės;
  • ¼ ryšulėlio petražolių;
  • 2 lauro lapai;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 200 g šaldytų arba šviežių šparaginių pupelių;
  • 200 g šaldytų arba šviežių kukurūzų;
  • 150 g šaldytų arba šviežių žaliųjų žirnelių

Gaminimas

Keptuvėje arba puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kubeliais supjaustytus svogūnus, morkas ir salierus ir retkarčiais pamaišydami pakepinkite 4 minutes. Sudėkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.

Pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Supilkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius, pomidorus, supjaustytas bulves, susmulkintas petražoles, lauro lapus ir prieskonius. Užvirinkite ir sudėkite šparagines pupeles.

Sumažinkite ugnį ir virkite dar 20-30 minučių, kol bulvės išvirs. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, į keptuvę suberkite kukurūzus ir žirnelius.

9. Sriuba su salierais, špinatais ir avinžirniais

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 1 valgomasis šaukštas maltų kmynų;
  • 1 valgomasis šaukštas maltos kalendros;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių;
  • ½ arbatinio šaukštelio paprikos;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 bulvė;
  • 1 litras vandens;
  • 2 daržovių sultinio kubelius;
  • 300 g konservuotų avinžirnių;
  • 100 g špinatų;
  • 100 g grietinės.

Gaminimas

Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame apie 5 min. pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir kepkite dar minutę. Sudėkite salierą ir bulvių kubelius ir troškinkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Supilkite vandenį ir sultinio kubelius ir užvirinkite. Nusunkite skystį nuo avinžirnių, sudėkite į sriubą, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių. Tada sudėkite špinatus ir virkite dar porą minučių. Į sriubą įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite.

10. Žirnių sriuba su žiediniais kopūstais

Ingredientai

  • 200 g sausų žirnių;
  • 1 500 ml vandens;
  • 2-3 bulvės;
  • 1 morka;
  • 100 g šaldytų arba šviežių žiedinių kopūstų žiedynų;
  • 2 lauro lapai;
  • ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • kelios šakelės petražolių.

Gaminimas

Žirnius pamirkykite per naktį. Tada užpilkite maždaug puse vandens ir virkite, kol suminkštės. Supilkite likusį vandenį ir užvirinkite.

Į žirnius sudėkite bulvių ir morkų kubelius, žiedinius kopūstus, lauro lapus, prieskonius ir aliejų. Virkite 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės. Į sriubą įpilkite grietinės ir smulkintų petražolių ir išmaišykite.

Parašykite komentarą