kepta žuvis tešloje

10 paprastų keptos žuvies receptų

Paruoškite burnoje tirpstančią žuvį tešloje su pienu, soda, jogurtu, baltuoju vynu, sojų padažu ir kt.

Šiems receptams tinka raudonos arba baltos žuvies filė. Jei imsite šaldytą produktą, pirmiausia jį atšildykite.

1. Žuvis kiaušinių plakinyje su pienu

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • 150 ml pieno;
  • 200 g miltų;
  • 700 g žuvies filė;
  • pipirų – pagal skonį;
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas

Dubenyje išplakite kiaušinius su puse druskos. Nesustodami pamažu supilkite pieną. Suberkite miltus. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apibarstykite druska ir pipirais.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Įmerkite žuvį į tešlą ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos, maždaug po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

2. Žuvis tešloje su putojančiu vandeniu

Ingredientai

  • 1 kg žuvies filė;
  • 120 g miltų;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • 250 ml gazuoto vandens;
  • 1 litras augalinio aliejaus.

Gaminimas

Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Miltus sumaišykite su druska. Palaipsniui supilkite putojantį vandenį ir maišykite, kol neliks gumuliukų.

Įkaitinkite aliejų wok keptuvėje arba puode sunkiu dugnu ant vidutinės ugnies. Įmerkite žuvį į tešlą ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos, apie 3-4 minutes.

3. Žuvis tešloje su svogūnais, česnakais ir jogurtu

Ingredientai

  • 500 g žuvies filė;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • 1 svogūnas;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 100 g jogurto;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas

Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais. Druska ir pipirai.

Svogūną ir česnaką sumalkite trintuvu kartu su jogurtu. Supilkite į dubenį ir išplakite su kiaušiniu, druska ir pipirais. Suberkite miltus ir maišykite, kol neliks gumuliukų.

Sudėkite filė į tešlą ir palikite šaldytuve 20-30 minučių.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite žuvį, kol ji taps auksinės spalvos, po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

4. Žuvis tešloje su citrinos sultimis

Ingredientai

  • 600-700 g žuvies filė;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • 180 g miltų;
  • ½ arbatinio šaukštelio cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinis;
  • 160 ml vandens;
  • 160 ml citrinos sulčių;
  • 3-4 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus.

Kepimas

Filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais.

Viename dubenyje sumaišykite 120 g miltų su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Kitame įmuškite kiaušinį , vandenį ir pusės citrinos sultis. Tada viską sumaišykite vienoje lėkštėje, siekdami, kad nebūtų gumulėlių. Likusius miltus ir sultis sudėkite į atskirus dubenėlius.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Žuvies gabalėlius pirmiausia pamerkite į citrinos sultis, tada į miltus ir tešlą. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

5. Žuvis tešloje su krakmolu ir kiaušinių baltymais

Ingredientai

  • 300 g žuvies filė;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • 3 kiaušinių baltymai;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo;
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas

Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais.

Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštų putų. Suberkite miltus su krakmolu ir išmaišykite.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Žuvies gabalėlius panardinkite į tešlą ir kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

6. Žuvis tešloje su sojų padažu

Ingredientai

  • 500 g žuvies filė;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • 7-10 petražolių šakelių;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 kiaušinis;
  • 100 ml vandens;
  • 3-4 šaukštai miltų;
  • paprikos – pagal skonį;
  • 2 šaukštai sojų padažo;
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas

Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais. Apibarstykite druska ir pipirais.

Susmulkinkite žalumynus, česnaką pertrinkite per presą. Išplakite su kiaušiniu, vandeniu, miltais, paprika iki vientisos masės. Įpilkite sojų padažo ir dar kartą išmaišykite.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Žuvį panardinkite į tešlą ir kepkite po 3-5 min. iš kiekvienos pusės.

7. Žuvis tešloje su sūriu

Ingredientai

  • 500 g žuvies filė;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • 2-3 kiaušiniai;
  • 150 g rusiško arba kito kietojo sūrio;
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 2-3 šaukštai miltų.

Gaminimas

Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Druska ir pipirai.

Kiaušinius suplakite su druska. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Žuvį apvoliokite miltuose, tada pamerkite į tešlą. Kepkite filė po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

8. Žuvis tešloje su baltuoju vynu

Ingredientai

  • 750 g žuvies filė;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 ml sauso baltojo vyno;
  • 4-5 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 130 g miltų.

Gaminimas

Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Druska ir pipirai.

Išplakite kiaušinius su druska, vynu ir 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Palikite 15-20 minučių kambario temperatūroje.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įmerkite žuvį į tešlą ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos, maždaug po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

9. Žuvis tešloje su alumi

Ingredientai

  • 400-500 g žuvies filė;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • 200 g miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • 330 ml šalto šviesaus alaus;
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas

Filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Sumaišykite 180 g miltų su druska, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Supilkite alų ir plakite iki vientisos masės.

Pirmiausia žuvį apvoliokite likusiuose miltuose, tada nuleiskite į tešlą. Kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies apie 3-5 min. iš kiekvienos pusės.

10. Žuvis tešloje su kola ir paprika

Ingredientai

  • 350-400 g žuvies filė;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • 270 g miltų;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • 250 ml kolos;
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos;
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus.

Kepimas

Supjaustykite filė nedideliais gabalėliais. Druska ir pipirai. Sumaišykite 180 g miltų su druska ir soda. Supilkite kolą ir suplakite.

Likusius miltus sumaišykite su paprika, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Žuvį apvoliokite miltuose, tada pamerkite į tešlą.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Kepkite ruošinius po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

Parašykite komentarą