SALOTOS KRABŲ LAZDELĖS POMIDORAI KIAUŠINIAI SŪRIS
Ryškūs, sultingi, iš įprastų produktų, šventė kiekvieną dieną! Krabų lazdelių, pomidorų, kiaušinių ir sūrio salotos – vienas iš visų mėgstamų užkandžių variantų. Jos ruošiamos paprastai ir greitai, tačiau rezultatas – ne tik kasdienės turtingo skonio salotos, bet ir puikus pasirinkimas šventiniam stalui.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Krabų lazdelės – 200 gr
- Pomidorai – 200 gr
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- kietasis sūris – 80 gr
- Česnakai – 3 vnt.
- Majonezas – 2 valgomieji šaukštai
- Druska – pagal skonį
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti krabų lazdelių, pomidorų, kiaušinių ir sūrio salotas? Paruoškite maistą. Krabų lazdeles (galite krabų mėsos) pirmiausia išimkite iš šaldytuvo, kad jos visiškai atitirptų. Pirmiausia išvirkite vištų kiaušinius, tada atvėsinkite šaltame vandenyje. Imkite kietojo sūrio be specifinio skonio. Salotų padažui galite naudoti ir majonezą, ir majonezo bei grietinės mišinį.
- Atšildytas krabų lazdeles išimkite iš pakuotės. Plėvelę, į kurią įvyniota kiekviena krabų lazdelė, kartais sunku nuimti. Norėdami palengvinti šį procesą, palaikykite lazdeles virš garų 1-3 sekundes. Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į pasirinktą salotinę.
- Išvirtus ir atšaldytus vištų kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite tarkuotus kiaušinius į salotinę. Juos taip pat galite supjaustyti kubeliais.
- Šviežius pomidorus nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu. Supjaustykite pomidorus mažais kubeliais ir sudėkite į salotinę su anksčiau paruoštais ingredientais. Šioms salotoms rinkitės nedidelius vaisius, nepernokusius, kietomis sienelėmis ir sultingu minkštimu. Salotoms neimkite per daug vandeningų pomidorų.
- Pasirinktą kietąjį sūrį salotoms išimkite iš pakuotės ir sutarkuokite stambia tarka. Sūrį sudėkite į salotas.
- Nulupkite česnako skilteles ir pertrinkite per presą (arba sutarkuokite smulkia trintuve), į salotas įberkite susmulkinto česnako. Salotas užpilkite majonezu ir išmaišykite. Paragaukite, ar salotos sūrios, jei reikia, įberkite druskos.
- Patiekite salotas, kai tik jos bus paruoštos. Tokios salotos pagyvins ir kasdienį, ir šventinį stalą.
- Be to, tokias salotas galima patiekti sluoksniais išdėliojus jas porcijų lėkštėje (naudojant serviravimo žiedą) arba salotinėje. Sluoksniai eis pagal salotų gaminimo instrukcijoje nurodytus žingsnius. Tačiau čia kiekvienas sluoksnis turi būti išteptas nedideliu kiekiu majonezo, sumaišyto su smulkintu česnaku. Patiekdami salotas papuoškite šviežiais krapais arba petražolėmis. Gero apetito!