sriuba su jautiena

Sriuba su jautiena ir ryžiais

Sriuba su jautiena ir ryžiais puikiai tinka pietums, ypač šaltuoju metų laiku. Paprastas pirmasis patiekalas yra sotus, kvapnus ir labai skanus.

Produktai

  • Jautiena (minkštimas) – 400 g
  • Ryžių kruopos – 60 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Švieži krapai – 0,5 puokštės
  • Česnakai (nebūtina) – 2 skiltelės
  • Augalinis aliejus kepimui – 3 šaukštai. l.
  • lauro lapai – 3-4 vnt.
  • Pipirų žirneliai – 4-5 vnt.
  • Druska – 0,5 šaukštelio (pagal skonį)
  • Maltų juodųjų pipirų – 2 žiupsneliai (pagal skonį)

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Paruoškite ryžių sriubai su mėsa reikalingus ingredientus. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite nuo jos plėves ir venas. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir morkas.
  2. Supjaustykite jautieną mažais gabalėliais (batonais).
  3. Supjaustytą mėsą sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įdėkite lauro lapų, pipirų žirnelių. Virkite jautieną ant silpnos ugnies 1.5 valandos, būtinai nuimkite susidariusias putas, kitaip jautienos sultinys taps drumstas.
  4. Svogūną ir morką supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 4-5 min. ant didelės ugnies kepkite svogūnus ir morkas.
  6. Kai mėsa iškeps, į puodą su mėsa suberkite gerai nuplautus ryžius ir virkite apie 10 minučių.
  7. Po to į sultinį su ryžiais suberkite keptas daržoves, druską ir maltus pipirus, išmaišykite ir porą minučių pavirkite sriubą.
  8. Nuplaukite krapus, susmulkinkite juos ir įberkite į ryžių sriubą su mėsa. Sriubą pavirkite dar 1-2 minutes ir išjunkite ugnį. (Jei norite, išvirus sriubai, į ją per presą galima išspausti nuluptas česnako skilteles, kad sriuba įgautų pikantišką skonį). Palikite ryžių sriubą su mėsa kelias minutes pavirti.
  9. Paruoštą sriubą su jautiena ir ryžiais supilkite į serviravimo dubenėlius, į juos įdėkite mėsos gabalėlius ir patiekite. (Sriubą galima patiekti su grietine arba majonezu.)
  10. Gero apetito!

Parašykite komentarą