Sriuba su jautiena ir ryžiais
Sriuba su jautiena ir ryžiais puikiai tinka pietums, ypač šaltuoju metų laiku. Paprastas pirmasis patiekalas yra sotus, kvapnus ir labai skanus.
Produktai
- Jautiena (minkštimas) – 400 g
- Ryžių kruopos – 60 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Švieži krapai – 0,5 puokštės
- Česnakai (nebūtina) – 2 skiltelės
- Augalinis aliejus kepimui – 3 šaukštai. l.
- lauro lapai – 3-4 vnt.
- Pipirų žirneliai – 4-5 vnt.
- Druska – 0,5 šaukštelio (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų – 2 žiupsneliai (pagal skonį)
Žingsnis po žingsnio receptas
- Paruoškite ryžių sriubai su mėsa reikalingus ingredientus. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite nuo jos plėves ir venas. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir morkas.
- Supjaustykite jautieną mažais gabalėliais (batonais).
- Supjaustytą mėsą sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įdėkite lauro lapų, pipirų žirnelių. Virkite jautieną ant silpnos ugnies 1.5 valandos, būtinai nuimkite susidariusias putas, kitaip jautienos sultinys taps drumstas.
- Svogūną ir morką supjaustykite mažais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 4-5 min. ant didelės ugnies kepkite svogūnus ir morkas.
- Kai mėsa iškeps, į puodą su mėsa suberkite gerai nuplautus ryžius ir virkite apie 10 minučių.
- Po to į sultinį su ryžiais suberkite keptas daržoves, druską ir maltus pipirus, išmaišykite ir porą minučių pavirkite sriubą.
- Nuplaukite krapus, susmulkinkite juos ir įberkite į ryžių sriubą su mėsa. Sriubą pavirkite dar 1-2 minutes ir išjunkite ugnį. (Jei norite, išvirus sriubai, į ją per presą galima išspausti nuluptas česnako skilteles, kad sriuba įgautų pikantišką skonį). Palikite ryžių sriubą su mėsa kelias minutes pavirti.
- Paruoštą sriubą su jautiena ir ryžiais supilkite į serviravimo dubenėlius, į juos įdėkite mėsos gabalėlius ir patiekite. (Sriubą galima patiekti su grietine arba majonezu.)
- Gero apetito!