Greitai marinuoti svogūnai su obuolių actu
Paruošta pridėjus česnako, juodųjų ir kvapiųjų pipirų bei čiobrelių. Gaunasi paprastas, bet nepaprastai kvapnus užkandis.
Ingredientai
- violetiniai svogūnai – 1 vnt.
- Vandens – 700-750 ml
- Druska – ½ arbatinio šaukštelio
- Cukraus – ½ arbatinio šaukštelio
- Česnakas – 1 gvazdikėlis
- Juodųjų pipirų žirneliai – 5 vnt.
- Prieskonių žirneliai – 5 vnt.
- Čiobreliai – 2-3 šakelės
- džiovinti čili pipirai – 1 vnt.
- Obuolių actas – 180 ml
Gaminimas
- Svogūnus supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
- Sudėkite juos į koštuvą ir lėtai užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite, kol nuvarvės visas skystis.
- Perkelkite svogūnus į stiklainį. Įdėkite druskos, cukraus, smulkinto česnako, pipirų grūdelių, čiobrelių ir čili.
- Išmaišykite, supilkite actą ir uždarykite dangteliu. Kelis kartus stiklainį pakratykite.
- Palikite svogūnus marinuotis 30 minučių arba ilgiau. Paruoštą užkandį laikykite šaldytuve.