marinuoti svogunai su obuoliu actu

Greitai marinuoti svogūnai su obuolių actu

Paruošta pridėjus česnako, juodųjų ir kvapiųjų pipirų bei čiobrelių. Gaunasi paprastas, bet nepaprastai kvapnus užkandis.

Ingredientai

  • violetiniai svogūnai – 1 vnt.
  • Vandens – 700-750 ml
  • Druska – ½ arbatinio šaukštelio
  • Cukraus – ½ arbatinio šaukštelio
  • Česnakas – 1 gvazdikėlis
  • Juodųjų pipirų žirneliai – 5 vnt.
  • Prieskonių žirneliai – 5 vnt.
  • Čiobreliai – 2-3 šakelės
  • džiovinti čili pipirai – 1 vnt.
  • Obuolių actas – 180 ml

Gaminimas

  1. Svogūnus supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
  2. Sudėkite juos į koštuvą ir lėtai užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite, kol nuvarvės visas skystis.
  3. Perkelkite svogūnus į stiklainį. Įdėkite druskos, cukraus, smulkinto česnako, pipirų grūdelių, čiobrelių ir čili.
  4. Išmaišykite, supilkite actą ir uždarykite dangteliu. Kelis kartus stiklainį pakratykite.
  5. Palikite svogūnus marinuotis 30 minučių arba ilgiau. Paruoštą užkandį laikykite šaldytuve.

Parašykite komentarą