naturalios pomidoru sultys

POMIDORŲ SULTYS NAMUOSE IŠ POMIDORŲ

Skanios, maistingos, mažai kaloringos ir sveikos. Termiškai apdorojant pomidorų sultys namuose iš pomidorų nesumažėja. Sulčių vartojimas lėtina organizmo senėjimą, gerina odos būklę, padeda atsikratyti papildomų kilogramų.

SUDĖTIS / SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Pomidorai – 1.5 kg
  • Druska (Nusunkite, druskos buvo gerai. Paragaukite, pradėkite nuo mažesnio kiekio ir didinkite) – 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus (Neskleiskite, galite dėti pagal skonį ir norą.) – 1 arbatinis šaukštelis

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip namuose iš pomidoro pasigaminti pomidorų sulčių? Paruoškite reikiamus ingredientus. Pomidorus sultims reikėtų rinktis prinokusius, geriau, jei veislė yra sultinga.
  2. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite į keturias dalis. Išpjaukite kotelį ir pažeistas vietas. Pomidorus perleisiu per naujos kartos sulčiaspaudę, todėl nereikia pašalinti odelės, sultys išeis labai švarios. Jei naudojate mėsmalę, blenderį ar senas sulčiaspaudes, odelę būtina pašalinti. Norėdami tai padaryti, pomidorų viršų įpjaukite kryželiu, į kiaurasamtį, vaisius minutei panardinkite į verdantį vandenį ir iš karto perkelkite į šaltą vandenį. Odelė lengvai nusilups.
  3. Paruoštus pomidorus perbraukite per sulčiaspaudę ar kitą smulkintuvą ir išspauskite sultis.
  4. Iš 1,5 kg sultingų pomidorų gavau 1 litrą žalių sulčių. Sulčių kiekis gali šiek tiek skirtis, viskas priklauso nuo pačių pomidorų. Iš 1 litro žalių sulčių buvo gauta beveik 800 ml gatavų sulčių.
  5. Žalias sultis supilkite į erdvų indą, nes verdant pakils putos. Pradėkite kaitinti ant silpnos ugnies, tada padidinkite iki vidutinės ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą iki minimalios. Virkite nuolat maišydami, kad sultys tolygiai sušiltų ir nesudegtų.
  6. Putos pamažu nusistovės ir išnyks.
  7. Į beveik grynas, išvirtas sultis įberkite druskos ir cukraus pagal skonį, išmaišykite ir palikite 5 minutes pavirti. Cukraus galima nedėti, tai skonio reikalas. Tačiau nedidelis cukraus kiekis subalansuoja rūgščių sulčių skonį, eksperimento dėlei galite pabandyti stiklinėje, jei norite, tokiu būdu galite išvirti visą tūrį. Bet tikrai geriau patiekdami įberkite pipirų, tai grynai mėgėjiška, vaikai atsisako gerti su pipirais, be druskos taip pat visai.
  8. Tada namines pomidorų sultis iš pomidorų supilkite į stiklainį ir palikite atvėsti neuždengtas. Atvėsusias sultis laikykite šaldytuve. Prieš gerdami sultis suplakite. Karštas sultis galima išsukti žiemai. Tada supilkite jas į sterilizuotus stiklainius ir iš karto užsukite steriliais dangteliais, apverskite ir palikite atvėsti, uždengę antklode. Sultis laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Gero apetito!

Parašykite komentarą