Labai švelnūs ir aromatingi sorų paplotėliai su sūriu. Puikiai tiks net nuo ankstesnio valgymo likusi sorų košė. Kepiniai yra purūs, įdomios tekstūros ir kreminio skonio.
Produktai Sorų košės paplotėliai su sūriu
Ingredientai (4 porcijoms)
Sorų kruopos – 100 g
Kietasis sūris – 100 g
Švieži krapai – 10 g
Kiaušiniai – 2 vnt.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Soda – 1/3 šaukštelio.
Miltai – 80 gr
Augalinis aliejus – 50 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKeptukų košės blyneliai su sūriu
Recepto nuotrauka: Sorų košės paplotėliai su sūriu – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus. Žalumynus galite naudoti pagal savo skonį.
Recepto nuotrauka: Sorų košės paplotėliai su sūriu – 2 žingsnis
Supilkite soras į gilų dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir gerai nuplaukite, trindami grūdus tarp pirštų. Keiskite vandenį tol, kol jis išliks skaidrus.
Recepto nuotrauka: Sorų košės blyneliai su sūriu – 3 žingsnis
Sudėkite soras į puodą ir užpilkite 400 ml vandens, pabarstykite trupučiu druskos. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir užvirinkite vandenį. Ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, virkite soras 15-25 minutes nuo virimo temperatūros, kol suminkštės.
Recepto nuotrauka: Sorų košės blyneliai su sūriu – 4 žingsnis
Verdant turi būti sugertas visas skystis, o soros turi išvirti. Kai košė išvirs, atvėsinkite ją iki šiltos būsenos.
Recepto nuotrauka: Sorų košės blyneliai su sūriu – 5 žingsnis
Atvėsusias soras sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Sorų košės blyneliai su sūriu – 6 žingsnis
Pašalinkite krapų kotelius, smulkiai supjaustykite žoleles ir sumaišykite su kitais ingredientais. Išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Sorų košės blyneliai su sūriu – žingsnis Nr. 7
Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutine tarka, sudėkite į dubenį, išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Sorų košės blyneliai su sūriu – 8 žingsnis
Suberkite miltus, sodą, druską ir pipirus (po 1-2 žiupsnelius). Viską dar kartą gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Sorų košės blyneliai su sūriu – 9 žingsnis
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir šaukštu pilkite į ją sorų tešlą, formuokite iš jos paplotėlius. Kepkite paplotėlius ant mažesnės vidutinės ugnies apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs.
Recepto nuotrauka: Sorų košės blyneliai su sūriu – 10 žingsnis
Paruoštas bulvytes dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Tada iškepkite naują partiją.
Recepto nuotrauka: Sorų košės paplotėliai su sūriu – 11 žingsnis
Paruošti sorų košės paplotėliai su sūriu. Patiekite iš karto po kepimo, paskaninę grietine ar kitu padažu.
Recepto nuotrauka: Sorų košės paplotėliai su sūriu – žingsnis Nr. 12
Gero apetito!