Šokoladinis pyragas „Mocha“ su kavos kremu Receptas


Šokoladinis pyragas „Mocha“ su kavos kremu

Šis šokoladinis pyragas „Mocha“ yra tobulas pasirinkimas visiems, mėgstantiems šokoladą ir kavą. Jis puikiai tiks šventėms arba tiesiog norint pasimėgauti skaniu desertu. Susipažinkime su ingredientais ir gaminimo procesu! ☕🍫

Ingredientai:

Tešlai:

  • 200 g juodojo šokolado (kančių ne mažiau kaip 70%)
  • 150 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 120 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 50 ml espreso kavos (atvėsintos)

Kavos kremui:

  • 250 g mascarpone sūrio
  • 200 ml grietinėlės
  • 50 ml espreso kavos (atvėsintos)
  • 60 g cukraus pudros
  • šokolado drožlės (puošimui)

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas:

Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 180 °C. Tada ištirpinkite juodąjį šokoladą ir sviestą kartu. Galite tai padaryti mikrobangų krosnelėje arba ant vandens vonelėje, nuolat maišydami, kol masė taps vientisa. 🍫

2. Kiaušinių plakimas:

Dideliame dubenyje plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps šviesi ir puri. Įplakite į ją vanilės ekstraktą ir atvėsintą espresso kavą. 🥄

3. Ingredientų sumaišymas:

Į šokolado masę įmaišykite kiaušinių masę, tada lėtai įberkite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai maišykite, kol visi ingredientai susijungs. Nepermaišykite!

4. Kepimas:

Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 25-30 minučių, kol pyragas bus tvirtas, bet šiek tiek minkštas viduje. Leiskite jam atvėsti formoje, o vėliau perkelkite ant grotelių. 🕰️

5. Kavos kremo paruošimas:

Pasiruoškite kavos kremą: puikioje dubenyje sumaišykite mascarpone sūrį, atvėsintą espreso kavą ir cukraus pudrą. Viską gerai išplakite iki vientisos masės.

Tada, kitame dubenyje, plakite grietinėlę iki stangrių putų ir įmaišykite ją į mascarpone masę. Atsargiai maišykite, kad nepakenktumėte grietinėlės purumui. 🍰

6. Pyrago surinkimas:

Atvėsusiam pyragui perpjaukite jį į dvi dalis (jei norite dviejų sluoksnių). Pirmąjį sluoksnį padenkite pusę kavos kremo, tada uždėkite antrąjį sluoksnį ir vėl padenkite likusiu kremu. Pitkite pyragą su šokolado drožlėmis viršuje. 🎂

7. Patiekimas:

Prieš serviruojant, leiskite pyragui pastovėti šaldytuve mažiausiai 1 valandą, kad kremas sustingtų. Patiekite su puodeliu karštos kavos arba arbatos. Skanaus! 😊

Šis šokoladinis pyragas „Mocha“ su kavos kremu garantuotai sužavės visus jūsų svečius!

Parašykite komentarą