Bananų-šokolado keksiukai su šokolado drožlėmis Receptas


Bananų-šokolado keksiukai su šokolado drožlėmis

Šie bananų-šokolado keksiukai yra nepaprastai skanūs ir itin lengvai paruošiami! Su šokolado drožlėmis, jie tobulai tinka kaip užkandis ar desertui. 🍌🍫

Ingredientai:

  • 2 itin sunokę bananai (dydis: vidutinis) 🥭
  • 100 g sviesto, ištirpinto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 200 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 100 g šokolado drožlių 🍫

Paruošimo būdas:

  1. Bananų paruošimas:
    Pirmiausia, supjaustykite bananus į dubenį ir sušluostykite juos šakute, kol jie taps vientisa mase. 🥄
  2. Mišinys:
    Į bananų masę supilkite ištirpintą sviestą ir rudąjį cukrų. Gerai išmaišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
    Įmuškite kiaušinį ir pridėkite vanilės ekstraktą, vėl gerai išmaišykite.
  3. Sausi ingredientai:
    Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Po truputį supilkite sausus ingredientus į bananų mišinį, maišydami, kol susijungs.
  4. Šokolado drožlės:
    Į masę įmaišykite šokolado drožles. Tai suteiks keksiukams ypač malonų skonį! 🍫
  5. Formavimas:
    Paruoškite keksiukų formelę, ją galite patepti šiek tiek sviesto arba iškloti popierinėmis formelėmis. Supilkite tešlą į formeles, užpildydami apie 2/3 jų aukščio.
  6. Keptuvė:
    Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite keksiukus apie 15-20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos ir švilps kaip kepa. Patikrinkite, ar jie iškepę, su mediniu pagaliuku: jei jis išlenda sausas, keksiukai jau paruošti! 🌟
  7. Atsipalaidavimas:
    Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti formelėje keletą minučių, tada perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Skanaus!🍽️

Šie keksiukai puikiai tinka ir prie puodelio arbatos ar kavos! Išbandykite ir pasidalinkite savo įspūdžiais!

Parašykite komentarą