Šokoladiniai eklerai


Šokoladiniai eklerai

Šokoladiniai eklerai yra nuostabus desertas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniams užkandžiams. Jų švelni struktūra ir sodrus šokolado skonis užburia kiekvieną mėgstantį saldumynus. 🌟 Šiame recepte pateiksiu, kaip pasigaminti šiuos skanius eklerus nuo pradžios iki galo!

Ingredientai:

Tešlai:

  • 1 puodelis vandens (250 ml)
  • 100 g sviesto
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 puodelis miltų (120 g)
  • 3 dideli kiaušiniai

Šokoladiniam kremui:

  • 500 ml grietinėlės
  • 200 g tamsaus šokolado
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus

Glazūrai:

  • 100 g tamsaus šokolado
  • 50 g sviesto

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas:

1. Parašykite vandens, sviesto ir druskos mišinį į puodą. Virkite viską ant vidutinės ugnies, kol sviestas visiškai ištirps. 🌊

2. Į puodą supilkite miltus ir gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa ir pradės atitikinėti puodo sieneles. Tai truks apie 1-2 minutes. 🥄

3. Atvėsinkite tešlą, kol pasieksite kambario temperatūrą, tada po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kol kiaušiniai visiškai įsiskverbs į tešlą. 🥚

4. Pabaigoje tešla turi būti blizgi ir švelni.

2. Eklerų kepimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

2. Paruoškite kepimo skardą, padengdami ją kepimo popieriumi.

3. Naudodami konditerinį maišelį, užpildykite eklerų formeles, formuodami maždaug 10 cm ilgio ir 3 cm pločio juosteles. 📏

4. Kepkite eklerus apie 20-25 minutes, kol jie taps auksinės rudos spalvos ir pabrangę. Palikite juos atvėsti ant grotelių. 🍞

3. Kremo paruošimas:

1. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. 🌡️

2. Grietinėlę plakite iki standžių putų ir palaipsniui supilkite السكرą bei vanilinį cukrų. Tada, atsargiai, įmaišykite ištirpintą šokoladą. 🥣

3. Kremą padėkite šaldytuve, kol jis taps tvirtesnis.

4. Eklerų užpildymas:

1. Naudodami konditerinį maišelį, šokoladinį kremą supilkite į kiekvieną eklerą, padarydami nedidelį įpjovimą viename gale. 🍰

2. Vėlgi atidėkite juos į šaldytuvą, kol kremas sustandės.

5. Šokolado glazūra:

1. Ištirpinkite šokoladą su sviestu iki vientisos masės. 🍫

2. Panardinkite eklerus į šokolado glazūrą arba užpilkite ant viršaus. Leiskite glazūrai sustingti.

Patiekimas:

Patiekite šokoladinius eklerus šaltus. Jie bus puikus desertas bet kuriam vakarėliui ar šventei! Gero apetito! 😋

Parašykite komentarą