Šokoladinės bandelės


Šokoladinės bandelės

Šokoladinės bandelės – tai skanūs ir minkšti kepiniai, puikiai tinkantys tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. Šių bandelių receptas yra paprastas, o rezultatas nuostabus. Pasiruoškite šokoladinius gardėsius, kurie pradžiugins ne tik jūsų, bet ir artimųjų širdis! 🍫✨

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 75 g cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 250 ml pieno
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g šokolado (smulkintų gabalėlių arba šokolado lašelių)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Jaušiam šiek tiek cukraus papudravimui

Pasiruošimo etapas:

  1. Paruošimas: Pirmiausia, į didelį dubenį suberkite kvietinius miltus, sausas mieles, cukrų ir druską. Gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų. 🌾
  2. Pieno ir sviesto paruošimas: Į mažą puodą supilkite pieną ir įdėkite ištirpintą sviestą. Šildykite ant vidutinės ugnies, kol mišinys taps šiltas (bet neišvirkite!). Įpilkite vanilės ekstraktą. 🥛
  3. Kiaušinių įvedimas: Į pieno ir sviesto mišinį įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. 🍳
  4. Tešlos paruošimas: Skystą mišinį lėtai supilkite į sausų ingredientų dubenį. Minkyti reikės, kol tešla taps elastinga ir nebesikibs prie rankų. Tai gali užtrukti apie 10 minučių. Jei tešla vis dar kibs, įdėkite šiek tiek miltų. 🤲
  5. Šokolado įdėjimas: Kai tešla pasidaro elastinga, įmaišykite šokolado gabalėlius. Gerai išmaišykite, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų. 🍫
  6. Tešlos kylimas: Padėkite tešlą į lengvai miltais pabarstytą dubenį, uždenkite švarią šluostę ir palikite kilti šiltoje vietoje apie 1–1,5 val. arba kol tešla padvigubės. ⏰
  7. Bandelės formavimas: Kai tešla iškilo, ją išimkite ir švelniai apminkykite. Padalinkite tešlą į lygias dalis ir suformuokite norimos formos bandeles. Padėkite jas ant skardos, pabarstytos miltais. 😊
  8. Antras kylimas: Uždenkite bandeles šluoste ir palikite 30 min. kilti. Tuo tarpu galite įkaitinti orkaitę iki 180°C. 🔥
  9. Kepimas: Kai bandelės pakilo, kepkite jas orkaitėje apie 15–20 minučių arba kol jos taps auksinės spalvos. 🥐
  10. Patiekimas: Iškepusias bandeles leiskite atvėsti, o tuomet pabarstykite cukrumi. Galite patiekti su šviežiais vaisiais arba įpilti šiek tiek tirpinto šokolado viršuje! 🍓🍯

Skanaus! 👩‍🍳✨

Parašykite komentarą