Šis pyragas iš trintos tešlos su migdolų miltais išves iš proto visus šokolado mėgėjus! Tai nepaprastai skanus pyragas – ploną, trapų pagrindą pagardina lengvas migdolų skonis ir sodrus šokolado įdaras. Nors šokoladinis ganache pyragas yra gana sotus, sustoti ties vienu kąsniu tiesiog neįmanoma!
Produktai Smėlio pyragas su šokoladiniu ganache (8 porcijoms)
Tešlai:
Sviestas (šaltas) – 100g
Kiaušinis – 40 gr
Cukraus pudra – 75 gr
Kvietiniai miltai – 200 gr (1,5 puodelio 200 ml)
Migdolų miltai – 25 g
Druska – 1 žiupsnelis
*
Šokoladiniam ganache:
30 % grietinėlės – 200 g
Juodasis šokoladas – 190 g
Sviestas – 30 g
Gliukozės sirupas (arba invertuotasis sirupas) – 15 g
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSaldumynų tortas su šokolado ganache
Recepto nuotrauka: Šokoladinis ganache pyragas – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus.
Šiam receptui tinka mažas kiaušinis (C2 kategorija). Galite į puodelį įmušti įprasto dydžio kiaušinį ir ant svarstyklių išmatuoti 40 g (apie 2-2,5 valgomojo šaukšto).
Jei negalite nusipirkti migdolų miltų, turėsite jų pasigaminti patys. Migdolus 10 minučių pamirkykite verdančiame vandenyje. Tada nusausinkite vandenį ir nulupkite migdolus. Migdolus 15-20 minučių džiovinkite 90 laipsnių temperatūros orkaitėje. Palikite atvėsti. Riešutus trinkite kavos malūnėliu trumpais judesiais.
Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
Gliukozės sirupo (arba invertuoto sirupo) galima įsigyti prekyboje, o paprastą receptą rasite ingredientų sąraše pateiktoje nuorodoje.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – 2 žingsnis
Paruoškite tešlą: sumaišykite kvietinius miltus su druska ir išmaišykite. Įdėkite sviesto.

Recepto nuotrauka: Smėlio pyragas su šokoladiniu ganache – 3 žingsnis.
Greitais judesiais, kad sviestas nepradėtų tirpti, trinkite jį į miltus, kol smulkiai susmulkinsite.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – žingsnis Nr. 4.
Sumaišykite cukraus pudrą su migdolų miltais ir suberkite į dubenį su gautais trupiniais. Kruopščiai išmaišykite šaukštu arba mentele.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – 5 žingsnis.
Viduryje padarykite duobutę ir įmuškite kiaušinį.
Recepto nuotrauka: Sandy šokolado ganache tartas – 6 žingsnis
Kuo greičiau išminkykite tešlą. Ilgai nemaišykite, kai tik visi ingredientai susijungia į gumulą, tešla jau paruošta.
Suvyniokite tešlą į maišelį arba foliją ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – žingsnis Nr. 7.
Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180-190 °C temperatūros.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite į maždaug 4-5 mm storio sluoksnį.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – 8 žingsnis
Perkelkite tešlą į 22-24 cm skersmens formą ir suformuokite maždaug 3 cm aukščio apvadą.
Į plutą dažnai smeikite šakute.
Recepto nuotrauka: Sumuštinių pyragas su šokoladiniu ganache – 9 žingsnis.
Ant viršaus uždėkite pergamento lakštą ir paskleiskite svorį (kaip svorį galima naudoti pupeles, žirnius arba specialius keraminius rutuliukus). Svoris naudojamas tam, kad tešla kepdama nesideformuotų.
Kepkite pyrago pagrindą (tiesiai su svoriu) iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Recepto nuotrauka: Smėlio pyragas su šokoladiniu ganache – žingsnis Nr. 10
Po 15 minučių atsargiai nuimkite pasunkintą popierių, pašaukite formą atgal į orkaitę ir kepkite pagrindą dar apie 10 minučių, kol visiškai iškeps.
Recepto nuotrauka: Smėlio pyragas su šokoladiniu ganache – žingsnis #11
Išimkite paruoštą pyrago pagrindą iš formos ir padėkite ant lėkštės.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – 12 žingsnis
Paruoškite ganache: puode sumaišykite grietinėlę, sviestą ir gliukozės sirupą.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – žingsnis Nr. 13.
Mišinį užvirinkite.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – žingsnis Nr. 14
Juodąjį šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais arba sukapokite peiliu. Įdėkite jį į dubenį.
Recepto nuotrauka: Smėlio tortas su šokoladiniu ganache – žingsnis Nr. 15.
Užpilkite šokoladą karštu ir kreminiu mišiniu.
Recepto nuotrauka: Smėlio pyragas su šokoladiniu ganache – žingsnis Nr. 16
Uždėkite dubenį ant dar karšto puodo ir palikite 5-7 minutes.
Recepto nuotrauka: Smėlio pyragas su šokoladiniu ganache – žingsnis Nr. 17
Nuimkite dubenį nuo keptuvės ir atsargiai maišykite mišinį, kol šokoladinis kremas taps vientisas.
Recepto nuotrauka: Smėlio pyragas su šokoladiniu Ganache – žingsnis #18
Dar šiltą kremą supilkite į paruoštą sausainių pagrindą.
Leiskite kremui visiškai atvėsti, tada įdėkite pyragą į šaldytuvą bent 2 valandoms, o dar geriau – 6-8 valandoms, kad ganache sustingtų.
Recepto nuotrauka: Smėlio pyragas su šokoladiniu ganache – 19 žingsnis
Neįtikėtinai skanus šokoladinis ganache pyragas paruoštas!
Gero apetito!