
Mielinę tešlą pyragams atradau dar vaikystėje. Tešla skani ir greitai pagaminama. Šis receptas įdomus tuo, kad jis gaminamas verdančiame vandenyje, nereikia laukti, kol jis išvirs, o pyragėliai iš karto iškepa, puikiai traškūs ir minkšti. Tinka bet koks įdaras, bet ne saldus. Labai rekomenduoju!
Sudedamosios dalys
Norint paruošti mielinę tešlą paplotėliams, reikės:
- miltai – 650 g;
- sausų mielių – 11 gr;
- karšto vandens – 230 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- verdančio vandens – 230 ml.
Maisto gaminimo procesas
- Nedideliame dubenyje ar puodelyje šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, druską ir cukrų.
- Įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite.
- Persijokite miltus į didelį dubenį, padarykite duobutę ir supilkite mielių mišinį.
- Greitai šaukštu įmaišykite mielių mišinį (bus sunaudoti ne visi miltai).
- Dabar į vidurį supilkite verdantį vandenį ir šaukštu greitai ir lengvai išminkykite tešlos gabalą.
- Tada įberkite šiek tiek miltų ir minkykite tešlą, kol ji taps vientisa. Tešla bus šiek tiek lipni, bet minkšta ir švelni. Štai ir viskas, nuostabus pyragaičių pyragas choux jau paruoštas!
- Iš karto galite pradėti formuoti paplotėlius. Norėdami pagaminti paplotėlius, tiesiog atplėškite reikiamo dydžio tešlos gabalėlius.
- Rankomis (šiek tiek pabarstytomis miltais) formuokite paplotėlius, paskirstykite įdarą ir suformuokite paplotėlius. Kepkite augaliniame aliejuje, kaip įprasta, ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos. Pyragėliai nuostabūs: kepti, labai skanūs ir purūs. Aš juos gaminau su bulvių ir mėsos įdaru.
- Mėgaukitės maistu!