Choux tešla pyragėliams

Mielinę tešlą pyragams atradau dar vaikystėje. Tešla skani ir greitai pagaminama. Šis receptas įdomus tuo, kad jis gaminamas verdančiame vandenyje, nereikia laukti, kol jis išvirs, o pyragėliai iš karto iškepa, puikiai traškūs ir minkšti. Tinka bet koks įdaras, bet ne saldus. Labai rekomenduoju!

Sudedamosios dalys

Norint paruošti mielinę tešlą paplotėliams, reikės:

  • miltai – 650 g;
  • sausų mielių – 11 gr;
  • karšto vandens – 230 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • verdančio vandens – 230 ml.

Maisto gaminimo procesas

  1. Nedideliame dubenyje ar puodelyje šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, druską ir cukrų.
  2. Įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite.
  3. Persijokite miltus į didelį dubenį, padarykite duobutę ir supilkite mielių mišinį.
  4. Greitai šaukštu įmaišykite mielių mišinį (bus sunaudoti ne visi miltai).
  5. Dabar į vidurį supilkite verdantį vandenį ir šaukštu greitai ir lengvai išminkykite tešlos gabalą.
  6. Tada įberkite šiek tiek miltų ir minkykite tešlą, kol ji taps vientisa. Tešla bus šiek tiek lipni, bet minkšta ir švelni. Štai ir viskas, nuostabus pyragaičių pyragas choux jau paruoštas!
  7. Iš karto galite pradėti formuoti paplotėlius. Norėdami pagaminti paplotėlius, tiesiog atplėškite reikiamo dydžio tešlos gabalėlius.
  8. Rankomis (šiek tiek pabarstytomis miltais) formuokite paplotėlius, paskirstykite įdarą ir suformuokite paplotėlius. Kepkite augaliniame aliejuje, kaip įprasta, ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos. Pyragėliai nuostabūs: kepti, labai skanūs ir purūs. Aš juos gaminau su bulvių ir mėsos įdaru.
  9. Mėgaukitės maistu!

 

 

 

Parašykite komentarą