Slyvų pyragas su varškės pasta Receptas


Slyvų pyragas su varškės pasta

Ingredientai:

  • 300 g slyvų 🍑
  • 200 g varškės 🧀
  • 100 g cukraus 🍬
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 150 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 80 g sviesto

Paruošimas:

1. Slyvų paruošimas:
Pradėkite nuo slyvų paruošimo. Jas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Jei slyvos yra labai didelės, galite jas supjaustyti ketvirtadaliais. Paruoštas slyvas galite palikti šalia, kad jos būtų paruoštos kepimo procesui. 🍑

2. Varškės mišinio paruošimas:
Į didelį dubenį įdėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Naudodami šluotelę arba mikserį, išmaišykite viską, kol gausite vientisą masę. Pūkuota tekstūra suteiks pyragui lengvumo. 🧁

3. Miltų ir kepimo miltelių pridėjimas:
Atskiriame miltus nuo kepimo miltelių. Pamažu į varškės masę įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, kol visi ingredientai gerai susijungs. Šis mišinys turi būti šiek tiek tirštesnis nei blynų tešla.

4. Sviesto tirpinimas:
Tuo tarpu, mažame puode ištirpinkite sviestą, kol jis taps skystas. Po to leiskite jam šiek tiek atvėsti, nors jis neturėtų būti visiškai kietas.

5. Pyro paruošimas:
Pasiruoškite kepimo formą (apie 24 cm skersmens). Padenkite ją sviestu arba kepimo popieriumi. Tada supilkite varškės masę į formą ir tolygiai ją išlyginkite.

6. Slyvų dėliojimas:
Ant varškės masės tolygiai išdėliokite paruoštas slyvas. Jos gali būti dedamos su odele arba be – tai jūsų pasirinkimas. Slyvų sultys kepimo metu suteiks pyragui ypatingą skonį ir aromatą. 🍑✨

7. Kepti:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (356 °F). Kepkite pyragą apie 40-50 minučių, kol jis taps auksinės spalvos. Patikrinkite, ar jis iškepęs, įdėdami medinę lazdelę į centre – jeigu ji išlenda švari, pyragas virsta!

8. Aušinimas ir patiekimas:
Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti formoje apie 10 minučių, tada perkelkite ant grotelių, kad visai atvėstų. Pateikite su šviežiu grietinėlės ar ledų skoniu, jei pageidaujate. 🍦

Patarimai:

  • Galite pridėti cinamono ar citrinos žievelės, kad pyrago skonis būtų dar įdomesnis. 🍋
  • Jei naudojate šaldytas slyvas, prieš dedant jas ant pyrago gerai nušluostykite ir leiskite atšilti iki kambario temperatūros. ❄️

Skanaus! 🍰

Parašykite komentarą