Sluoksniuotos tešlos sūkurėliai su saliamiu Receptas


Sluoksniuotos tešlos sūkurėliai su saliamiu

Šių sluoksniuotos tešlos sūkurėlių su saliamiu receptas yra puikus pasirinkimas tiek užkandžiams, tiek šventiniam stalui. Jie yra traškūs, skanūs ir labai lengvai paruošiami! 😋

Ingrediantai:

  • 1 lapas sluoksniuotos tešlos (apie 250 g)
  • 150 g saliamiu (sūdyta) 🥩
  • 100 g tarkuoto sūrio (pvz., mozzarella arba cheddaro) 🧀
  • 1 kiaušinis (aptepimui) 🥚
  • Prieskoniai pagal skonį (pvz., pipirai, raudonėlis, česnakai)

Paruošimo etapas:

1. Sluoksniuotos tešlos paruošimas

Prieš pradėdami gaminti, įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Išimkite sluoksniuotą tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai trumpai sušilti kambario temperatūroje, kad būtų lengviau su ja dirbti.

2. Ingredientų paruošimas

Supjaustykite saliamiu plonomis riekelėmis. Jei naudojate didesnių gabalų saliami, galite juos supjaustyti užtektinai, kad sąlygotų gerą skonį sūkurėliams. Pasiruoškite ir tarkuotą sūrį.

3. Tešlos pildymas

Ištieskite sluoksniuotą tešlą ant kepimo popieriumi išklotos formos. Galite ją šiek tiek pašiaušti, kad būtų plonesnė. Toje tešla tolygiai paskirstykite saliamiu riekeles ir tarkuotą sūrį. Pabarstykite prieskoniais – tai suteiks dar daugiau skonio! 🌿

4. Sūkurėlių formavimas

Pradėkite nuo vieno krašto ir atsargiai pasukite tešlą į ritinėlį. Būkite atidūs, kad įdaras neišbyrėtų. Pasukite ritinėlį užpildydami visą tešlą iki galo.

5. Pjaustymas

Pasukus tešlą, supjaustykite ritinėlį į maždaug 1.5 – 2 cm storio gabaliukus. Vietoje, kur pjausite, kitas padažas liks gerai suformuotas sūkurėlis. 🌀

6. Apletimas kiaušiniu

Įsukite kiekvieną gabaliuką į verdančio kiaušinio trynio ir baltymo mišinį, kad jis taptų auksinių spalvų ir traškūs kepant. Tai prisidės prie gražaus, blizgaus paviršiaus! ✨

7. Kepimas

Padėkite sūkurėlius ant kepimo skardos, atstumu nuo vienas kito, kad jie galėtų plėstis. Kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių arba kol jie įgaus gražią auksinę spalvą. Nepamirškite stebėti, kad per daug neperkeptų!

Patiekiant:

Leiskite sūkurėliams šiek tiek atvėsti prieš patekidami ant stalo. Galite juos patiekti su įvairiais padažais, pavyzdžiui, pomidorų padažu ar majonezu. Skanaus! 🎉

Šie sluoksniuotos tešlos sūkurėliai su saliamiu yra puikus užkandis visiems. Jie puikiai dera su savaitgalio vakarėliais ar šeimos susibūrimais. 🥳

Parašykite komentarą