Skruzdėlyno pyragas


Skruzdėlyno pyragas

Skruzdėlyno pyragas – tai gardus ir nepaprastai populiarus desertas Lietuvoje, kuris pasižymi savo unikaliu skoniu ir išvaizda. Šis pyragas yra puikus pasirinkimas gimtadieniams, šventėms bei šeimos susibūrimams. Sukurkite šį skanų desertą ir nustebinkite savo artimuosius! 🐜🍰

Reikalingi ingredientai:

  • 300 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 500 g grietinės
  • 250 g varškės
  • 1 puodelis smulkintų riešutų (pvz., graikinių)

Paruošimo eiga:

1. Tešlos paruošimas:

Pirmiausia, ištirpinkite sviestą. Po to sumaišykite jį su miltais, cukrumi, kiaušiniu, kakava, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Minkyti tešlą tol, kol ji taps vientisa ir elastinga. 🧈

Tešlą padalinkite į dvi dalis – vieną dalį palikite šaldytuve, o kitą suformuokite į rutuliukus ir išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite rutuliukus 15-20 minučių arba kol jie bus auksinės spalvos.

2. Grietinės ir varškės kremas:

Kol kepa tešla, paruoškite kremą. Sumaišykite grietinę ir varškę, pridėkite šiek tiek cukraus pagal skonį ir gerai išmaišykite. Šiuo kremu aptepkite atvėsusius pyrago rutuliukus. 🥄

3. Skruzdėlyno pyrago formavimas:

Pašalinius pyrago rutuliukus susmulkinkite ir supilkite juos į giliai formą. Paskirstykite kremą per smulkintus rutuliukus ir palikite šaldytuve mažiausiai 3-4 valandoms (geriausia per naktį), kad pyragas gerai sustingtų. ❄️

4. Pabaiga ir serviravimas:

Prieš patiekiant, papuoškite pyragą smulkintais riešutais ir, jei norite, pabarstykite šiek tiek kakavos miltelių. Skruzdėlyno pyragas yra paruoštas džiaugsmui! 🍽️

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą