Škotiškas kiaušinis

Škotiškas kiaušinis yra britiškas patiekalas. Virtas kiaušinis, įdėtas į maltos mėsos kukulį, apvoliotas džiūvėsėliuose. Puikus mėsos patiekalas, kuriuo galite praturtinti savo kasdienį ir šventinį meniu.

Produktai Škotiškas kiaušinis

Ingredientai (6 porcijoms)
Malta jautiena – 700 g
Virti kiaušiniai – 6 kiaušiniai.
Žalias kiaušinis – 1 kiaušinis.
Kvietiniai miltai – 4 šaukštai.
Duonos trupiniai – 50 g
Šviežias bazilikas – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį
rafinuotas augalinis aliejus – kepimui
Aliejaus kiekis (apie 300-700 ml) priklauso nuo keptuvės dydžio – aliejaus lygis turi siekti maždaug pusę mėsos kukulių su kiaušiniu.

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Scotch Egg
Recepto nuotrauka: Škotiškas kiaušinis – 1 žingsnis
Paruoškite škotiško kiaušinio ingredientus.
Šiam receptui reikia maltos jautienos arba veršienos. Jei turite mėsos, sumalkite ją smulkia trintuve.
Išvirkite 6 kiaušinius (ne ilgiau kaip 5 minutes po užvirimo), atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nulupkite.

Recepto nuotrauka: Škotiški kiaušiniai – 2 žingsnis
Kaip paruošti škotiškus kiaušinius:

Sumaišykite maltą mėsą su smulkintais šviežiais bazilikais, druska ir pipirais. Lengvai paplakite (atsargiai pamaišydami dubenyje), kad malta mėsa gerai laikytųsi ant kiaušinio.

Recepto nuotrauka: Škotiškas kiaušinis – 3 žingsnis
Padalykite maltą mėsą į šešias lygias dalis. Šlapiomis rankomis kiekvieną porciją suplokite į tortiliją ir uždėkite po kietai virtą kiaušinį.

Recepto nuotrauka: Škotiškas kiaušinis – 4 veiksmas
Suvyniokite įdaro kraštus, kol į jį įeis kiaušinis.

Recepto nuotrauka: „Scottish Egg” – 5 žingsnis
Maltos mėsos paplotėlį su kiaušiniu viduje apvoliokite miltuose.

Recepto nuotrauka: „Scotch Egg” – 6 žingsnis
Panardinkite į žalią kiaušinį, kurį reikia suplakti šakute ir pasūdyti.

Recepto nuotrauka: „Scotch Egg” – 7 veiksmas
Tada apvoliokite kiaušinį džiūvėsėliuose.

Recepto nuotrauka: Škotijos kiaušinis – žingsnis #8
Džiūvėsėliai turi padengti visas škotiško kiaušinio puses.

Recepto nuotrauka: Škotijos kiaušinis – žingsnis Nr. 9
Įkaitinkite pakankamai rafinuoto augalinio aliejaus (aš naudojau saulėgrąžų aliejų) ant vidutinės ugnies.
Atsargiai dėkite mėsos ir kiaušinių paplotėlius į įkaitintą aliejų ir kepkite po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies, kad jautiena iškeptų.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė – 10 žingsnis
Išvirtus škotiškus kiaušinius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

Recepto nuotrauka: „Scottish Egg” – 11 žingsnis
Škotiškus kiaušinius patiekite su šviežiomis žolelėmis arba daržovėmis. Šį patiekalą galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą.
Mėgaukitės!

Parašykite komentarą