Skanaus varškės sūrio pyrago receptas

Naminiai mieliniai koldūnai… Kas gali būti skaniau? Dalinuosi gardžių sūrio pyragėlių iš mielinės tešlos receptu. Šie pyragėliai yra minkšti, aromatingi ir tirpsta burnoje. Šiuos sūrio pyragėlius skanu patiekti su arbata, pienu arba sultimis.

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti šias gardžias bandeles su varškės sūriu, reikia:

  • 10 g sausų mielių;
  • 100 ml šilto vandens;
  • 500 g miltų (gali būti šiek tiek daugiau);
  • 250 ml kefyro arba rauginto pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 4 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 0,5 šaukštelio druskos.
  • Įdarui:
  • 500 g varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • cukraus – pagal skonį;
  • 1 kiaušinio trynį sutepkite riebalais;
  • aliejus, skirtas tepalams.

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami paruošti gėrimą, mieles atskieskite 100 ml šilto vandens, suberkite cukrų ir išmaišykite. Palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Dubenyje sumaišykite šiltą raugintą pieną, augalinį aliejų, kiaušinį, krakmolą, druską ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir užminkykite minkštą, švelnią tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos. Tešla turėtų padvigubėti. Tešlą gerai išminkykite ir palikite pakilti dar 30-40 minučių.
  2. Norėdami paruošti įdarą, kruopščiai sumaišykite varškę, kiaušinį ir cukrų.
  3. Kai tešla pakils, paskleiskite ją ant augaliniu aliejumi patepto paviršiaus ir gerai išminkykite. Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius ir iš kiekvieno padarykite paplotėlį. Varškės įdarą dėkite į paplotėlio vidurį.
  4. Dėkite pyragėlius ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir palikite šiltoje vietoje (be skersvėjo!) 30 minučių, kad pakiltų.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pyragėlių paviršių patepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pašaukite į orkaitę.
  6. Kepkite apie 20-25 minutes, kol taps gražios auksinės spalvos (laikas priklauso nuo jūsų orkaitės). Pagal šį receptą pagaminti varškės pyragaičiai skanūs ir karšti, ir šalti. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą